0 0
Cappuccino van kastanje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
200 g kastanjes
1 liter kippen- of groentebouillon
8 plakjes gerookte eendenborst
1 dl room of sojaroom
peper en zout
ca. 16 stuks enoki paddenstoelen
truffelolie
4 takjes bladpeterselie of bieslook
enkele gedroogd eekhoorntjesbrood Te koop onder de naam funghi porcini of cepes.

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cappuccino van kastanje

met enoki, eendenborst, truffelolie en poeder van eekhoorntjesbrood

Kenmerken:
  • Glutenvrij
Keuken:

Ingrediënten

Instructies

Share

Het is volop kastanjetijd en in onze tuin zijn ze weer massaal gevallen. Er kruipt wel een beetje werk in om kastanjes te pellen, maar voor deze soep heb je gelukkig niet zoveel nodig. Je kunt ook voorgekookte kastanjes gebruiken.

Deze kastanjecappuccino dankt zijn naam aan het schuimige laagje dat je verkrijgt door de soep vlak voor het opdienen even op te schuimen met een mixer. De aardse smaken van de kastanjes en de paddenstoelen gaan lekker samen met de gerookte eendenborst. Als afwerking en extra smaakmaker gebruikte ik tot poeder gemalen (gedroogd) eekhoorntjesbrood. Wanneer je niet aan enoki paddenstoelen kunt geraken, dan kan je die vervangen door schijfjes rauwe champignon of shiitake.

Bij wijze van experiment kookte ik dikke tapiocaparels in een bouillon van eekhoorntjesbrood. Zodra ze gaar (doorzichtig) waren heb ik ze afgespoeld met koud water en na een tijdje uitlekken gemengd met een beetje truffelolie. Het gaf de soep een extra structuur, maar ook een lekkere toets. Je kunt dit achterwege laten en enkel wat truffelolie gebruiken.

Laat voor een vegetarische versie, de eendenborst weg en vervang de kippenbouillon door groentebouillon.

 

(Visited 6.818 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Voor het poeder van eekhoorntjesbrood, maal je gedroogd eekhoorntjesbrood fijn in een molentje.

2
Klaar

Snijd de kastanjes bovenaan kruiselings in en kook gedurende ca. 10 minuten. Giet ze af, laat lichtjes afkoelen en verwijder de schil en het velletje rond de kastanje. Doe ze opnieuw in een kookpot, giet er de bouillon over en breng aan de kook laat ca. 5 minuten koken of tot de kastanjes zacht zijn. Breng de soep op smaak met peper en zout.

3
Klaar

Mix vlak voor het opdienen zodat er een schuimig laagje ontstaat (cappuccino), als je echt een melklaagje wenst kan je zoals bij een echte cappuccino melk opschuimen en gebruiken als afwerking.

4
Klaar

Snij de propere champignons (of halveer de enoki) in heel dunne schijfjes en verdeel die over de 8 kopjes of borden. Snijd de eendenborst dunne reepjes en verdeel die eveneens over de kopjes. Giet hierover de soep en werk af met enkele druppels truffelolie, gesneden bieslook of een blaadje peterselie en eventueel het poeder van eekhoorntjesbrood.

Inge

previous
Stoverij van varkenswangetjes met trappist en peperkoek
next
ravioli met pompoen, amaretti en salieboter
previous
Stoverij van varkenswangetjes met trappist en peperkoek
next
ravioli met pompoen, amaretti en salieboter

Opmerking toevoegen