Witte Chocolade Ganache Recept?

0 Comments

Hoe krijg je witte chocolade?

Chocolatiers smelten de cacaoboter heel zorgvuldig en scheppen er vervolgens melkpoeder, suiker en andere ingrediënten doorheen om de perfecte witte chocolade te maken. Sommige chocolatiers voegen specerijen als gember of kaneel toe aan hun witte chocolade voor een rijkere, meer decadente smaak.

Welke smaken passen bij witte chocolade?

Smaken die goed bij witte chocolade passen zijn:

 • Cranberry.
 • Frambozen.
 • Kardemom.
 • Koffie.
 • Pistache.
 • Rood fruit.
 • Rum.
 • Saffraan.

Wat is een ganache?

Ganache is een crème voor de garnering van nagerechten, de vulling van taarten en van bonbons. Chocolatiers brengen dit op smaak met vruchten, koffie of thee als interieur voor bonbons.

Waarom wordt ganache niet hard?

Ganache wordt dikker naarmate het afkoelt, je moet het dus best een tijd af laten koelen. Maar het blijft redelijk vloeibaar. Je kunt het opkloppen voor een vulling dan wordt het wel dikker.

Wat zijn de ingrediënten van witte chocolade?

De cacaoboter wordt tijdens het proces vermengd met melk of melkproducten (zoals melkpoeder), suiker en eventuele aroma’s (zoals vanillearoma). Volgens de Europese Unie moet witte chocolade ten minste 20% cacaoboter, 14% gecondenseerde melk en 3,5% melkvet bevatten.

You might be interested:  Question: Daktarin Orale Gel Zonder Recept?

Waar komt de chocolade vandaan?

De cacao die als basis dient voor chocolade komt oorspronkelijk uit Mexico en uit het noorden van Zuid-Amerika.In nederland groeien ook cacaobomen. De Mexicanen, Maya’s en Azteken dachten dat chocolade je speciale krachten gaf. Zij gebruikten de cacao al eeuwenlang, nog voordat Columbus Amerika ontdekte.

Wat past bij peer?

De combinatie van Pistache met wit is goed te gebruiken in kleinere ruimtes. Deze kleur wordt beschouwd als de volmaakte metgezel van de kleur groen en dus ook Pistache. Deze combinatie creëert een natuurlijke en ontspannen sfeer. Wat gedurfder is de combinatie met oranje, perzik en abrikoos tinten.

Welk fruit combineert goed met citroen?

Combinaties

 • aardbei.
 • asperge.
 • avocado.
 • basilicum.
 • chocola.
 • courgette.
 • dille.
 • druif.

Welke smaak past goed bij chocolade?

Smaakcombinaties: aardbei, abrikoos, amandel, anijs, bloedworst, bloemkool, citroen, geitenkaas, koffie, vanille, kaneel, zwarte bes, watermeloen, tomaat, peer, pinda, munt, limoen, gember.

Waaruit bestaat ganache?

Wat is ganache Ganache is een chocoladecrème op basis van chocolade en room. Vaak wordt deze crème nog op smaak gebracht met bijvoorbeeld fruit of specerijen.

Kun je ganache bewaren?

Wil je de ganache opkloppen tot luchtige crème om er je taart mee te vullen of af te smeren, dan kun je de ganache wel bewaren. Zet de ganache dan in de koelkast nadat je de chocolade met de warme room hebt gemengd. Afgedekt en niet-opgeklopt kan de ganache wel 1 – 2 weken in de koelkast bewaard worden.

Hoe lang ganache opkloppen?

Als de ganache nog vloeibaar is, kun je er nootjes of andere decoratie over strooien om de taart nog feestelijker te maken. Wist je trouwens dat je afgekoelde ganache kunt opkloppen tot een heerlijke crème? Probeer maar eens, dat lukt altijd. Bereiding: 20 min.

You might be interested:  Often asked: Biefstuk Van Loetje Recept?

Kun je ganache opwarmen?

Voor gebruik de ganache iets laten afkoelen. Je kunt de chocoladeganache na het maken direct gebruiken of helemaal laten afkoelen en bewaren in de koelkast voor zeker een week! Voor gebruik alleen even uitscheppen wat je wilt gebruiken en in een klein steelpannetje even iets opwarmen tot de saus weer vloeibaar is.

Kan je ganache kleuren?

Jazeker!! Dat kan met alle gel kleurstoffen. Omdat er slagroom toegevoegd is, is het geen chocola meer en kun je het met Wilton, Progel en FunColours gewoon kleuren. Soms pakt de kleur niet goed, dan zie je een soort stipjes.

Hoeveel ganache nodig voor taart?

Nog wat tips

 1. Wil je nu een hele taart van ongeveer 20 cm bedekken?, gebruik dan zeker 400 ml slagroom en 400 gr chocola.
 2. Voor pure ganache gebruik je een verhouding van 1:1 dus 100 ml slagroom + 100 gr pure chocola.
 3. Voor witte ganache gebruik je een verhouding van 1:2 dus 100 ml slagroom + 200 gr witte chocola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post