Slijm Maken Met Scheerschuim Recept?

0 Comments

Wat moet er in lenzenvloeistof zitten voor slijm?

Doorzichtige knutsellijm (ongeveer 65 ml per portie slijm ) Lenzenvloeistof (let op: hier moet borax in zitten, dit zorgt ervoor dat het slijm bij elkaar blijft) Scheerschuim (de goedkoopste variant is prima, zolang het maar geen scheergel is)

Wat heb je nodig om Fluffy slijm te maken?

Ingrediënten

 1. Witte of doorzichtige knutsellijm, witte geeft een mooier resultaat (125 ml)
 2. Scheerschuim, geen scheergel! (
 3. Borax (1 theelepel of 5 ml)
 4. Warm water (250 ml)
 5. Voedselkleurstof (optioneel, hoeveelheid is afhankelijk van de kleurstof)
 6. Maïzena of maiszetmeel (optioneel voor dikkere slijm, 1 eetlepel of 15 ml)

Hoe maak je je eigen slijm?

Hoe maak je slijm met maïzena en water?

 1. Doe de maïzena in een kom en haal mogelijke klonters weg met een klopper of een lepel.
 2. Doe het water in een andere kom en voeg de voedselkleurstof toe. Ook de glitters kan je nu toevoegen.
 3. Roer daarna het water door de maïzena. Roer goed en test je slijm.
 4. Klaar!
You might be interested:  Jan In De Zak Recept?

Welke soorten slijm zijn er?

Welke soorten slijm ken jij?

 • heldere/clear slijm.
 • scheerschuim slijm.
 • water/aqua slijm.
 • boter/butter slijm.
 • fluffy slijm.

Welke lijm is geschikt voor slijm?

De vier soorten lijm die we getest hebben voor het slijm maken, waren: zelfgemaakte lijm, Wibra kinderlijm, Pritt knutsellijm en Hema bureaulijm.

Welk wasmiddel werkt voor slijm?

Welk wasmiddel kun je gebruiken voor slijm? Je kunt alle vloeibare wasmiddelen gebruiken voor slijm, dus geen waspoeder. Wij zelf hebben Color reus gebruikt, hiermee hebben we slijm gemaakt en doen we de was mee.

Wat heb je nodig voor eetbaar slijm?

Voor dit slijm heb je onder andere Cola, Fanta en 7-Up nodig. Wij hebben nooit gezegd dat het gezonde recepten zijn, hè! Als we Bibi ook nu weer mogen geloven is dit slijm vooral leuk om mee te spelen en iets minder om te eten. Maar dat mag de pret niet drukken.

Wat heb je nodig om Smurfensnot te maken?

Giet wat gekleurd wasmiddel in het zakje en voeg er enkele eetlepels water bij. Vul nu het zakje een klein beetje aan (tot hoever je wil) met shampoo/conditioner en kneed het daarna met je handen. (Vergeet niet eerst het zakje DICHT te doen!

Kan je slijm maken met scheergel?

Scheergel kan eventueel ook. Lenzenvloeistof kan gewoon een goedkope variant van Action zijn. Evenals een flesje vloeibare lijm. Daarbij is het belangrijk dat het doorzichtig is en bijvoorbeeld niet wit.

Hoe maak je slijm alleen met lijm?

Heel eenvoudig en simpel is de volgende slijm te maken. Doe kinderlijm van de action in een bakje en doe daar een heel klein beetje dreft bij. Zet een eierwekkertje op 3 minuten, want nu moet je lang roeren. Doe er telkens nog heel klein beetje dreft bij en blijf roeren.

You might be interested:  FAQ: Pasta Carbonara Recept Origineel?

Wat te doen als slijm te nat is?

Voeg meer zuiveringszout toe als het slijm nog steeds te waterig is.

 1. Zuiveringszout is een onmisbaar ingrediënt om slijm op basis van een zoutoplossing te maken, want het helpt om het mengsel dikker te maken.
 2. Pas op dat je niet te veel zuiveringszout tegelijk toevoegt, want daardoor kan het slijm hard worden.

Wat is het beste slijm?

Ben je op zoek naar het beste slijm recept? Dan moet je absoluut slijm maken met lijm en lenzenvloeistof! Want de combinatie van lijm en borax – een mineraal dat o.a. in lenzenvloeistof zit – geeft je slijm de beste en lekkerste structuur.

Wat is boor in slijm?

Boor is een belangrijk bestanddeel in de verbinding borax (natriumtetraboraat), dat bijdraagt aan de gelatineachtige structuur van slijm. Op de lange termijn kan boor schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid en kan het zelfs schade toebrengen aan het ongeboren kind.

Welk slijm is veilig?

Eerder werd Fluffy slijm donkerblauw als veilig aangemerkt. Hij was in het testrapport verwisseld met Glow in the dark putty, artikelnummer 8525 (Jono toys BV, Stadskanaal). De Glow in the dark putty bevat niet te veel boor.

Wat is speelgoed slijm?

Wat is slime: slime is een blubberig en nattig hoopje het is kneedbaar en sommige slime’s zijn heel fijn om te voelen. Je kunt met slijm spelen, voelen of wat je er maar mee wilt. Je hebt veel verschillende slimesoorten: fluffy slime, water slime, glow in the dark slime, eetbaar slime, make up slime en butter slime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post