Recept Witte Kool Salade?

0 Comments

Welke kool in salade?

Meestal wordt het gemaakt met witte kool, maar zelf vind ik deze salade ook ontzettend lekker met spitskool.

Kun je witte kool rauw eten?

Je kunt hem roerbakken, stoven, roosteren, allemaal met fijn resultaat. Maar je kunt ook de witte kool rauw eten en daar gaan we het vandaag over hebben. Witte kool salade is namelijk een knapperig, verfrissend goed idee. Ik zet even voor je op een rijtje waarom.

Hoe schaaf je witte kool?

Kool snijden

 1. Kool verwerk je zo.
 2. Stap 1: Gebruik een groot, scherp koksmes om de kool in de lengte doormidden te snijden.
 3. Stap 2: Leg de kool met de platte kant naar beneden op de snijplank en snijd de groente naar wens in dikkere of dunnere repen.
 4. In kleine stukken snijden.
 5. Bereiden met hele bladeren.

Kun je koolsalade invriezen?

Het kan gestapeld in de vriezer worden opgeslagen. Bevroren koolsalade moet binnen enkele maanden na bevriezing worden gebruikt. Eerder bevroren koolsla zou binnen 2-3 dagen na het ontdooien moeten worden gebruikt. Nooit eerder bevroren koolsalade opnieuw invriezen en altijd gekoeld bewaren.

You might be interested:  FAQ: Klysma Apotheek Zonder Recept?

Hoe gezond is rode kool?

Rode kool bevat zowel calcium als fosfor en deze combinatie van mineralen zorgt voor sterke botten. Rode kool bevat ook magnesium, dat eveneens goed is voor je botten. Van al deze voordelen profiteer je dus als je bijvoorbeeld roergebakken rode kool met gember en appel klaarmaakt.

Kan je rode kool rauw eten?

Maar deze groente smaakt ook lekker geroerbakt, gestoomd, gewokt of gestoofd. En dat is nog niet alles! Ook rauw kun je hem prima eten. Vergeet niet eerst wat heet water over de kool te gieten.

Welke Kool kun je rauw eten?

Kool kun je wokken, koken en rauw eten

 • Broccoliroosjes: 3 minuten.
 • Bloemkoolroosjes: 5 minuten.
 • Zuurkool: 5 minuten.
 • Paksoi: 7 minuten.
 • Chinese kool: 8 minuten.
 • Spruitjes, boerenkool, savooiekool: 10 minuten.
 • Witte kool, spitskool: 12 minuten.
 • Rode kool: 17 minuten.

Hoe wordt witte kool gemaakt?

Omdat witte kool van zichzelf weinig smaak heeft is stoven ook een goede bereidingswijze. Snijd de kool in reepjes en stoof deze in olie of bouillon op laag vuur in 10-12 minuten beetgaar. Houd hierbij de deksel op de pan. Of bereid gestoofde witte kool met spekblokjes, die heerlijk is met kaassaus erover.

Hoe ziet witte kool eruit?

Witte kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren. Witte kool is heel smakelijk om te eten en makkelijk klaar te maken. Witte kool wordt ook gebruikt om zuurkool van te maken. Witte kool heeft een neutrale smaak.

Hoe moet je witte kool snijden?

Als je de kool in kleine stukken wilt snijden, snijd je deze tot de stronk verticaal in. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop je uien snippert. Snijd een paar keer voor grotere stukken en meerdere keren voor kleinere stukken. Vervolgens snijd je hem in dikkere of dunnere repen die vanzelf uiteenvallen.

You might be interested:  Recept Taart Met Fondant?

Kan witte kool in de diepvries?

Gekochte wittekool kun je op een koele, donkere, droge plaats enkele maanden bewaren. Je kunt wittekool ook uitstekend invriezen, nadat je hem hebt versnipperd en twee minuten hebt geblancheerd. Bij sluitkolen gaat men na of er nog losse bladeren aanwezig zijn.

Hoeveel weegt een witte kool?

Een witte kool is zwaar: wie een middelgrote kool in zijn boodschappentas mee naar huis draagt, moet rekening houden met een gewicht van ongeveer 2 kilo.

Kun je savooikool invriezen?

Aangesneden savooi hou je beter afgedekt onder huishoudfolie. Savooikool invriezen gaat prima, wel even blancheren. Zo blijft de smaak het best bewaard. Je kan de kool nadien meteen gebruiken alsof het een vers exemplaar is.

Kan ik verse rode kool invriezen?

Rode kool bewaren doe je best op een koele, droge en donkere plaats. Een hele rode kool is ongeveer 2 maanden houdbaar. Voorgesneden (en afgedekt met folie) kan je ze enkele dagen in de koelkast bewaren. Je kan rode kool invriezen op voorwaarde dat je ze eerst blancheert.

Kun je rauwe kool invriezen?

Panklare (voorgesneden) kool bewaar je afgedekt met vershoudfolie een paar dagen in de koelkast. Probeer de kool altijd zo vers mogelijk te eten. Verse rode kool kun je na blancheren (2-4 minuten) tot 12 maanden in de diepvries bewaren. Was de kool en verwijder de buitenste bladeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post