Recept Vitello Tonnato Voorgerecht?

0 Comments

Wat is vitello vlees?

Vitello tonnato (spreek uit: ‘vie-TEL-loh ton-NAA-toh’) is een Italiaans gerecht bestaande uit een ongewone combinatie: koud kalfsvlees en tonijn uit blik. Dun gesneden plakjes kalfsvlees met dikke, romige saus die op smaak is gebracht met tonijn uit blik, om precies te zijn.

Wat drink je bij vitello tonnato?

Welke wijn bij vitello tonnato? Favoriete bijpassende wijnen komen natuurlijk uit Piemonte, met voldoende rondeur, frisheid en smaak. Ideaal zijn een opgewekte witte Gavi of Roero Arneis. Of anders: Soave Classico, Pinot Grigio, Pecorino, Verdicchio dei Castello di Jesi of Vermentino.

Hoe schrijf je vitello tonnato?

Italiaanse taal: spelling

  1. cappuccino (niet: cappuchino)
  2. latte macchiato (niet: latte macciato)
  3. espresso (niet: expresso)
  4. radicchio (niet: radiccio)
  5. vitello tonnato (niet: vitello tonato; tonnato komt van tonno, tonijn)

Wat is vitello tonnato Wikipedia?

Vitello tonnato is een Italiaans gerecht van in repen gesneden kalfsvlees bedekt met een romige, mayonaiseachtige saus die gekruid is met tonijn. Vitello tonnato is ook een populair gerecht in Argentinië, waar het vitel toné wordt genoemd en als traditioneel kerstgerecht wordt beschouwd.

Wat voor vlees is Kalfsmuis?

Kalfsmuis (vakterm) is een gedeelte uit de ‘gehele platte bil’ van het kalf. Hier kan kalfsrosbief van worden gemaakt maar ook schnitzel of fricandeau.

Is vitello tonnato rauw?

De enige kanttekening is dat je rundvlees wel goed doorbakken is. Bij vitello tonnato, zeker in restaurants, is dat maar de vraag. Traditioneel gezien dient het kalfsvlees bij vitello tonnato namelijk niet volledig doorbakken te zijn.

You might be interested:  Often asked: Apotheek Recept Ophalen Voor Iemand Anders?

Welke wijn bij Kalfsfricandeau?

Kalfsfricandeau – Gesmoord

  • Brouilly.
  • Côtes de Duras (rood)
  • Macon-villages (wit)

Welke wijn bij mayonaise?

Wijnen met veel smaak, fraîcheur en een ronde structuur, die níet uitgesproken aromatisch overkomen, werken perfect bij het zoetje van de kreeft en het fris-romige van de mayonaise.

Wat is Kalfsfricandeau?

Kalfsfricandeau is een mager stukje kalfsvlees wat zowel in stukken wordt verkocht, als in plakjes vleeswaren voor op brood. Kalfsfricandeau is afkomstig van het achtereind van een jonge koe en de smaak is vrij neutraal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post