Recept Tom Yam Soep?

0 Comments

Wat is Tom Yam Kung?

De Thaise garnalensoep oftewel Tom Yam Kung is van alle Thaise gerechten misschien wel de bekendste onder toeristen. Tom yum, ook wel tom yam (Thai: ต้มยำ) is een pikante en enigszins zure soep. Dit gerecht bevat twee smaken, namelijk pittig en zuur. Bij vrijwel alle Thaise gerechten worden verse ingrediënten gebruikt.

Waar komt Tom Yam Kung vandaan?

Tom Yam Kung is de bekendste soep uit Thailand. Alle bekende Thaise kruiden zul je terugvinden in deze soep. De smaken zijn zout, zout, zuur, zoet en pittig.

Wat is Tom Yam pasta?

Tom Yum paste is een kant-en klare kruidenmix in pastavorm op basis van o.a tamarinde, vissaus, specerijen en sojabonen olie. Tom Yum is een pikante en zure soep en is wel één van de bekendste gerechten in de Thaise keuken.

Waar komt Soto betawi vandaan?

Soto betawi, soep van rundvlees en kokos uit Jakarta.

Waar komt Saoto soep vandaan?

Omdat dit gerecht door héél Indonesië op grote schaal gegeten wordt het wel gezien als het nationale gerecht. Waarschijnlijk komt het gerecht oorspronkelijk van Java. Doordat veel Javanen zich in Maleisië en Singapore hebben gevestigd is het gerecht ook daar ingeburgerd.

Is het sauto of Saoto?

Veel mensen denken dat de soep oorspronkelijk soto heette, en dat dat in Suriname is verbasterd tot saoto en sauto. Maar dat blijkt onjuist. In een van de oudste Indische kookboeken, Kokki Bitja (6de druk uit 1864) staat al een recept voor saoto babat (soep met pens). Met ao dus.

You might be interested:  Quick Answer: Kip Kerrie Rijst Recept?

Wat is het verschil tussen Soto en Saoto soep?

Toch zijn er verschillen. In soto zit geelwortel. Soto serveert men met gekookte aardappel en lontong, terwijl in saoto doorgaans aardappelchips, rijst en gebakken uitjes zitten. Ook staan in de meeste saoto -recepten maggieblokjes en pimentkorrels als ingrediënt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post