Recept Originele Zwitserse Kaasfondue?

0 Comments

Welke kazen worden gebruikt in de klassieke Zwitserse kaasfondue?

De mildste kaasfondue wordt alleen van Emmentaler gemaakt. Gebruik voor een medium smaak de helft Emmentaler en de helft Gruyère. Nog sterker is een mengsel van 1/3 Emmentaler en 2/3 Gruyère. De sterkste fondue wordt met alleen met belegen Gruyère gemaakt.

Welke wijn bij Zwitserse kaasfondue?

De lekkerste wijn bij kaasfondue is toch echt frisse en knisperend witte wijn. Dit geldt voor het bereiden van de kaasfondue, maar ook als u graag een glas wijn naast de fondue drinkt. Denk aan Muscadet, Sauvignon Blanc, Chablis, droge Elzas (Pinot Blanc of Riesling), of Grüner Veltliner.

Welke alcohol in kaasfondue?

De lekkerste kaasfondue wijnen zijn knisperend frisse, witte wijnen. Het lekkerst zijn wijnen afkomstig uit de regio of het land waar de kaas in je fondue vandaan komt. Dus ga je voor een Zwitserse kaasfondue, ga dan voor een Oostenrijkse, Duitse of Zwitserse wijn.

Wat heb je nodig voor een kaasfondue?

Bij deze heb ik al mijn kaasfondue tips om te dippen voor jullie verzameld. Brood, pasta en meer!

 1. blokjes brood (tip neem boerenbrood dat niet te vers is, en neemt bijvoorbeeld wit én donker brood)
 2. soepstengels.
 3. blokjes gekookte aardappel.
 4. gekookte pasta of ravioli.
 5. nacho’s.
You might be interested:  Quick Answer: Viagra Kopen Zonder Recept Apotheek?

Welke kaas zit er in een Kaassoufle?

Het verschilt per merk wat voor soort kaas dit is, maar meestal is dit Beemster of Gouda. Waar alle merken wel in overeenkomen is dat kaas niet in z’n natuurlijke vorm wordt gebruikt, maar smeltkaas.

Kan kaasfondue in gewone pan?

De meeste pannen zullen niet zo goed tegen de grote hitte van het fornuis kunnen en breken of scheuren. Het beste is om de kaas in een gewone pan te verwarmen en over te gieten in de fonduepan zodra de kaas gesmolten is. Een rechaud (het onderstel) dient om de kaas warm te houden, en niet om de kaas te laten smelten.

Welke wijn kaasfondue AH?

Denk aan een Fendant (Chasselas) uit Zwitserland, een Roussette, of Apremont de Savoie. Maar ook Pinot Blanc/Weissburgunder, Riesling Spätlese en een niet houtgerijpte Chardonnay vormen een mooie match. Ga je voor rood, dan is fruitige Gamay, Blaufränkisch of een andere Pinot Noir-achtige de beste keus.

Welke wijn bij truffel kaasfondue?

Een goede keuze bij truffel is een wijn van de Pinot Noir. Zowel de wijnen als truffels bevatten aardse tonen, waardoor er een perfecte match is. De Nebbiolo is een Italiaanse druif die erg lekker smaakt bij truffel. Deze wijnen zijn vaak licht van kleur en hebben meer aardse tonen dan de Pinot Noir.

Welke wijn bij mosselen Delhaize?

De gelijknamige muscadetwijn is een soepele en makkelijke wijn met frisse fruitaroma’s en een hoog zuurgehalte. Die zuren vormen een fraai contrast met de heerlijke bereiding van de mosselen.

You might be interested:  FAQ: Polenta Recept Jamie Oliver?

Welk bier drinken bij kaasfondue?

Wat is er feestelijker dan een pan dampende gesmolten kaas waar iedereen aan tafel een vorkje brood in steekt? Wij gaan dit jaar voor een stoere kaasfondue met bruin bier, dat geeft je fondue nóg meer smaak. Het allerlekkerste op basis van een pittige kaassoort (zoals Zaanlander extra belegen).

Welke rode wijn lekker bij kaasfondue?

Pinot noir of Gamay. Wat voor wit geldt, geldt eigenlijk ook voor rood. Drink je liever rode wijn bij je kaasfondue, kies dan juist voor een wat lichtere wijn, bijvoorbeeld Pinot Noir of Gamay (Beaujolais).

Welke wijn met kaas?

Wijn en kaas combineren

 • Kaasfondue. Frisse witte wijn, zoals Grüner Veltliner of Elzas, of soepele rode wijn, zoals Beaujolais.
 • Belegen kaas. Volle en stevige rode wijn, zoals Toscane, Bordeaux en Piemonte.
 • Oude kaas.
 • Brokkelkaas.
 • Blauwaderkaas.
 • Brie.
 • Camembert.
 • Cheddar.

Wat voor vlees gebruik je voor fondue?

Vleessoorten die geschikt zijn om te gebruiken tijdens de vleesfondue, zijn bijvoorbeeld biefstuk, minislavinken, varkensvlees, kip, kalkoen, lamsvlees en kalfsvlees. Kies tijdens je vleesfondue voor ongeveer zeven verschillende vleessoorten.

Waarom mislukt mijn kaasfondue?

Hoe voorkom je dat kaasfondue mislukt? Het geheim van een goede kaasfondue zit hem in het gebruik van een beetje zetmeel. Het kan zijn dat de kaasfondue draderig wordt, klonten krijgt of dat er een olieafscheiding ontstaat. Door het toevoegen van wat bloem of maïzena kun je dit voorkomen.

Wat te doen als kaasfondue te dik is?

Voor fondue die te dik is: verhoog het vuur, voeg een beetje wijn toe en roer goed door. Voor fondue die te dun is: meng 1/2 eetlepel maïzena met een gelijke hoeveelheid wijn (of andere vloeistof). Roer door de fondue tot hij indikt. Drink liefst rode wijn, niet te koude witte wijn of hete thee bij kaasfondue.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post