Recept Ophalen Bij Andere Apotheek?

0 Comments

Kun je bij een andere apotheek halen?

Ben ik verplicht mijn geneesmiddelen altijd bij dezelfde apotheek te halen? Nee, in Nederland kunt u zelf kiezen bij welke apotheek u uw geneesmiddelen haalt. Dat kan dus een andere apotheek zijn dan waar uw gegevens (al) bekend zijn.

Kan ik zelf een apotheek kiezen?

Veel huisartsen hebben afspraken gemaakt met een bepaalde apotheek in hun buurt. Je mag alsnog altijd je eigen apotheek kiezen, net als je ook je eigen huisarts mag kiezen. Je kunt dan vragen om het recept mee te krijgen in plaats van het direct naar de apotheek te laten sturen.

Hoe lang blijven medicijnen bij de apotheek liggen?

Buiten openingstijden van de apotheek kunt u de medicijnautomaat alleen van buitenaf bedienen. Hoe lang blijven mijn medicijnen in de medicijnautomaat liggen? Nadat u een bericht per e-mail hebt ontvangen, kunt u uw medicijnen afhalen. U heeft hiervoor 3 dagen de tijd.

Hoe stap ik over naar andere apotheek?

Hoe kan ik naar een andere apotheek overstappen?

 1. Inschrijven bij je nieuwe apotheek. Dit doe je voordat je uitschrijft bij je oude apotheek.
 2. Meld bij je huisarts bij welke apotheek je staat ingeschreven. Dit kun je aan de dokter zelf of aan zijn/haar assistent(e) doorgeven.
 3. Schrijf je uit bij je oude apotheek.
You might be interested:  Readers ask: Recept Kind 1 Jaar?

Kan iemand anders mijn medicijnen ophalen?

Als u toestemming geeft, mag iemand anders uw medicijnen ophalen. U mag die toestemming mondeling geven, maar de apotheek kan u ook vragen hiervoor een formulier in te vullen. Dit heet een ‘Verklaring verstrekking medicatie(gegevens) aan derden’.

Hoe recept ophalen apotheek?

U komt met uw recept bij de apotheek of uw huisarts heeft het recept al naar de apotheek gestuurd. De apothekersassistente aan de balie neemt uw recept aan. Soms stelt ze u nog een paar vragen. Dan voert ze het recept in uw patiëntendossier in de computer in.

Hoe werkt een apotheek?

Een apotheek heeft tot taak medicijnen die door artsen worden voorgeschreven aan de patiënten te verstrekken. Ook patiëntenvoorlichting, begeleiding en educatie aan artsen en houden van spreekuren (medicatie-beoordelingsgesprekken) horen tot de uitbreidende taken van de apotheker.

Wat meenemen naar apotheek?

Reisapotheek: het basismateriaal

 • Koortswerend en pijnstillend geneesmiddel op basis van paracetamol (Dafalgan®, Perdolan®, …)
 • Middel tegen maag- en darmklachten (ORS / loperamide)
 • Middel tegen reisziekte.
 • Insectenwerend middel.
 • Zonnecrème met een hoge beschermingsfactor en after-sun.
 • Kleefpleisters en/of veiligheidsspelden.

Wat is een goede apotheek?

In een goede apotheek krijg je altijd voorlichting over het gebruik van de medicijnen en de mogelijke bijwerkingen. De apotheker of assistente moet daarbij goed opletten voor wie het is, en nagaan of de medicijnen wel passen bij die persoon. Niet alleen bij een nieuw recept, maar ook bij een doosje paracetamol.

Hoe snel recept bij apotheek?

Indien u gebruik maakt van de Herhaalservice ontvangt u de medicijnen meestal een week voordat uw medicijnen op zijn. Mocht u geen gebruik maken van de Herhaalservice dan kunt u zelf een recept aanvragen bij uw arts. U kunt altijd contact opnemen met uw eigen apotheek voor meer informatie.

You might be interested:  Question: Vitamine A Zuur Kopen Zonder Recept?

Kan ik medicijnen halen bij een andere apotheek?

Op basis van een geldig recept kunt u in iedere apotheek uw geneesmiddelen verkrijgen. U hoeft daarvoor niet bij een apotheek te zijn ingeschreven.

Hoe werkt Afhaalautomaat apotheek BENU?

Zo werkt het:

 • U vraagt uw herhaalrecept aan via de gebruikelijke weg.
 • U kiest voor de optie: “ Ik haal mijn medicijnen af bij de afhaalautomaat ”.
 • Als het recept in de apotheek klaargemaakt is, krijgt u een e-mail of sms bericht met een afhaalcode op uw mobiele telefoon.
 • Met deze code gaat u naar de afhaalautomaat.

Waarom zou ik van apotheek wisselen?

In principe ben je vrij om naar een apotheek van jouw keuze te gaan; er zijn meerdere redenen waarom patiënten van apotheek veranderen. De meest gekozen reden is een verhuizing. Je komt in een andere woonwijk te wonen of in een andere woonplaats.

Hoe werkt de Service Apotheek app?

Door eenvoudig een tijd in te stellen waarop u uw medicijnen in wilt nemen, stuurt de app automatisch een melding op deze tijden. U heeft eenvoudig toegang tot alle bijsluiters van de medicijnen die u gebruikt. Daarnaast kunt u informatie video’s over uw medicijnen zien.

Kun je overstappen van huisarts?

U kunt zelf uw huisarts kiezen en ook van huisarts veranderen. Een huisarts mag in bepaalde situaties weigeren u als patiënt aan te nemen. Bijvoorbeeld als u te ver weg woont.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post