Recept Met Witte Kool?

0 Comments

Wat kun je met kool?

Kool kun je in bijna elk ander gerecht gebruiken om mee te bakken met uitjes, te roerbakken in een groentemix, of rauw in een salade. Bovendien is kool uitstekend toe te voegen aan een soep. Zo maak je vele gerechten extra lekker met kool terwijl door het gevarieerd gebruik deze groente nooit gaat vervelen.

Hoelang kook je witte kool?

Nadat je witte kool hebt schoongemaakt en in repen hebt gesneden is deze in een pan met ruim kokend water en een snufje zout in 10-15 minuten gaar.

Welke kruiden in witte kool?

Witte kool: welke kruiden en specerijen?

 • peper & zout;
 • dille;
 • komijn;
 • koriander.

Kun je witte kool rauw eten?

Je kunt hem roerbakken, stoven, roosteren, allemaal met fijn resultaat. Maar je kunt ook de witte kool rauw eten en daar gaan we het vandaag over hebben. Witte kool salade is namelijk een knapperig, verfrissend goed idee. Ik zet even voor je op een rijtje waarom.

You might be interested:  Quick Answer: Recept Rollade In De Oven?

Hoe eet je kool?

Kool kun je wokken, koken en rauw eten Kool is natuurlijk een geliefd ingrediƫnt in de Hollandse stamppot, maar kan ook gestooft en gewokt worden. Bijna alle koolsoorten kun je zelfs rauw eten. Inspiratie nodig? Kool smaakt heerlijk door bijvoorbeeld een salade, in de soep en door een smoothie.

Hoe ziet witte kool eruit?

Witte kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren. Witte kool is heel smakelijk om te eten en makkelijk klaar te maken. Witte kool wordt ook gebruikt om zuurkool van te maken. Witte kool heeft een neutrale smaak.

Hoe lang witte kool blancheren?

Breng water aan de kook en blancheer de witte kool twee tot drie minuten.

Hoe lang kun je witte kool in de koelkast bewaren?

Panklare (voorgesneden) witte kool bewaar je afgedekt met vershoudfolie een paar dagen in de koelkast. Verse witte kool kun je na blancheren (2-4 minuten) tot 12 maanden in de diepvries bewaren. Gare witte kool kun je 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries bewaren in een afgesloten bewaarbakje.

Hoe moet je witte kool snijden?

Als je de kool in kleine stukken wilt snijden, snijd je deze tot de stronk verticaal in. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop je uien snippert. Snijd een paar keer voor grotere stukken en meerdere keren voor kleinere stukken. Vervolgens snijd je hem in dikkere of dunnere repen die vanzelf uiteenvallen.

Welke kruiden passen bij groene kool?

De magische kruiden om groene kool te kruiden:

 • peper en zout;
 • dille;
 • komijn;
 • koriander.
You might be interested:  Question: Recept Met Ingemaakte Citroen?

Welke kruiden passen bij welke groenten?

Kruiden die goed samengaan met groenten

Andijvie Bieslook, citroenmelisse, dragon, mosterd, nootmuskaat, peper, selderij, uien.
Groene/witte kool Koriander, dille, munt.
Komkommer Bieslook, bonenkruid, borage, citroenmelisse, dragon, kervel, dille, kummel, mosterd, paprika, selderij, venkel, rozemarijn.

18 

Wat zit er in Cajun?

Ingrediƫnten

 • 2 tl. uienpoeder.
 • 2 tl. paprikapoeder.
 • 2 tl. knoflookpoeder.
 • 1 tl. gedroogde oregano.
 • 1 tl. zwarte peper.
 • 1 tl. cayennepeper.
 • 1 tl. zout.
 • 1 tl. gedroogde basilicum.

Wat is het verschil tussen witte kool en spitskool?

Spitskool is familie van de witte kool. De smaak is wat sappiger en lichter dan die van witte kool. Net als Chinese kool en witte kool kun je met deze kool alle kanten op: van Westerse tot Oosterse gerechten en van rauw tot gebakken. De bereiding is net als die van witte kool en Chinese kool.

Welke vitaminen zitten in witte kool?

Of kool als ‘medicijn’ werd gebruikt is onduidelijk, maar kooleters hadden wel een streepje voor: de kool zit bomvol vitamine C. Rauwe witte kool bijvoorbeeld bevat meer dan de dubbele hoeveelheid vitamine C (80 mg per 100 gram) als bijvoorbeeld mandarijnen (30 mg), broccoli bevat 93 mg.

Wat weegt een witte kool?

Een witte kool is zwaar: wie een middelgrote kool in zijn boodschappentas mee naar huis draagt, moet rekening houden met een gewicht van ongeveer 2 kilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post