Recept Met Droge Worst?

0 Comments

Hoe maak je een droge worst?

Droge worst wordt gemaakt van een combinatie van spek uit de nek van het varken en vlees van de schouder. Bij alle soorten geldt dat het vlees goed moet zijn schoongemaakt. Er mogen dus geen taaie pezen, zenen en harde stukjes kraakbeen aanwezig zijn die beet van de worst kunnen aantasten.

Welke darm voor droge worst?

Voor echte droge worsten wordt een varkensdarm gebruikt. Om precies te zijn de dunne darm. De smaak van deze darm is mede verantwoordelijk voor de echte ambachtelijke eindsmaak die je vaak niet vindt bij fabrieksproducten die vaak kunstdarmen gebruiken.

Waar droge worst laten drogen?

Laat de worstjes zeker 15 dagen drogen op een goed geventileerde plaats. Kies voor een koele ruimte. In een warme ruimte gaat het vet van de worstjes smelten. De worstjes mogen in geen geval tegen elkaar hangen.

Welke kruiden in verse worst?

Meestal wordt voor de kruiding een speciale verseworstmix gebruikt. Maar er zijn ook slagers die hun eigen kruidenmix samen stellen. Ze maken in de basis meestal gebruik van: zout, peper en nootmuskaat en hebben daarnaast eigen toevoegingen afhankelijk van de streek waar de worst gemaakt wordt.

You might be interested:  Question: Echte Limburgse Vlaai Recept?

Hoe maak je FUET?

Fuet wordt gemaakt van onder meer mager varkensvlees, varkensspek (rugvet), zwarte peper, knoflook, kruidnagel, koriander, zout en suiker, in een vel van dunne varkensdarm. Tijdens het drogen verliest de worst ± 35% van zijn gewicht.

Hoe slecht is droge worst?

Er zit 3,1 gram vet in 1 plak (15 gram) salam, droge worst, waarvan 1,2 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.

Welke darm voor worst?

De dunne darm van het varken wordt in Nederland hoofdzakelijk gebruikt voor verse worst, saucijzen, rookworst en barbecue- worstjes. Varkensdarmen worden vaak opgestroopt aangeleverd zodat het gebruik eenvoudiger wordt.

Waar koop je darm voor worst?

Je kunt een darm kopen bij de betere slager, maar je kan de darmen ook online bestellen. Een belangrijk aandachtspunt is de maat van de darm, die bepaalt namelijk het formaat van de je worst. De maat wordt aangegeven in milimeter.

Is worst een darm?

Traditionele worst zit over het algemeen in een darm, meestal van een varken. Van den Hooven gebruikt ook runderdarmen, varkensblazen of schapendarmen (bijvoorbeeld voor merguez). De delicatesse coppa, Italiaanse gedroogde varkensnek, zit in de blinde darm van een rund – dat geeft hem een bijzondere smaak mee.

Hoelang kun je droge worst bewaren?

Droge Worst kan 1 tot 2 maanden op een droge, donkere en goed geluchte plaats, opgehangen, bewaard worden. Hoe langer de Droge Worst hangt hoe krachtiger de smaak wordt.

You might be interested:  Question: T Bone Steak Recept?

Kun je droge worst invriezen?

Vleeswaren en worstsoorten: Kan ongeveer 1 maand in de vriezer. Droge worst kan ook ingevroren worden, maar moet na ontdooiing nog even een dag opgehangen worden in een geventileerde ruimte. Gebraden vlees: Voorgekookt, -gebakken of -gebraden vlees kan je zo’n 2 maanden bewaren in de vriezer.

Hoeveel calorieen zitten er in een droge worst?

1 plak (15 gram) salam, droge worst bevat:

Energie 41 kcal
Vet 3,1 g
– waarvan verzadigd 1,2 g
Koolhydraten 1 g
– waarvan suikers g

Hoe maak je een worst?

Worst is een vleesproduct dat gewoonlijk gemaakt wordt van gemalen vlees, dierlijk vet, zout (en vaak suiker), specerijen en/of kruiden, dat vanouds in een voornamelijk uit collageen bestaand deel van een dierendarm bewaard wordt.

Wat heb je nodig om zelf worst te maken?

Bij het maken van worst heb je een aantal zaken nodig die niet in iedere (amateur)keuken te vinden zijn. Onderstaand een lijstje met de benodigheden:

  1. 750 gram vlees naar keuze.
  2. 250 gram spek (of andere vorm van vet)
  3. Kruiden naar keuze.
  4. Keukenschaal.
  5. Natuurdarm of kunstdarm.
  6. Gehaktmolen.
  7. Worstenvuller.
  8. Rolladetouw.

Hoe maak je verse worst?

Stap 2: verse worst braden Doe wat boter in de pan en zet de warmtebron weer aan (op matig). Wanneer de boter gesmolten is en een beetje schuim is ontstaan mag de worst in de pan. Bak de worst een minuut of 2 aan een zijde en draai hem vervolgens om. Niet in de worst prikken!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post