Recept Kippensoep Tegen Griep?

0 Comments

Is kippensoep goed tegen de griep?

Heilzame stoffen Kippensoep bevat het stofje carnosine. Dit stofje komt van nature ook in ons lichaam voor en helpt ons immuunsysteem om verkoudheid en griep ons lichaam uit te werken. Volgens Amerikaans onderzoek zou dit stofje in de soep een heilzame werking hebben. Daarnaast zou de soep de luchtwegen openzetten.

Welke soep is goed bij griep?

Het stofje ‘carnosine’ heeft hier veel mee te maken: het helpt je immuunsysteem om van verkoudheid en griep af te komen. Het beste resultaat krijg je als je 2 keer per dag een kom kippensoep of –bouillon eet als je griep hebt.

Wat is joodse penicilline?

Kippensoep wordt vooral geconsumeerd voor de maaltijd, bij wijze van voorgerecht. Er bestaan diverse variëteiten, waaronder: Chinese kippensoep, vaak met taugé De joodse wijsgeer Maimonides beschreef deze soep als geneeskrachtig, hierdoor staat kippensoep ook bekend als joodse penicilline.

Waarom is soep goed als je ziek bent?

Kippensoep is het wondermiddeltje onder alle voedingswaren. Zo’n beetje alle goede stoffen die je maar kan verzinnen zitten erin: eiwitten, vitaminen en mineralen. Het zorgt ervoor dat jij niet uitdroogt en werkt de slechte stoffen sneller je lichaam uit. Kippensoep is vooral goed ter bestrijding van griep.

You might be interested:  Readers ask: Recept Voor Gevulde Eieren?

Hoe gezond is groente soep?

Zelfgemaakte soep bevat eerst en vooral al minder calorieën dan andere, voorgemaakte, soepen. Bovendien vult het ook goed én bevat het nog een heel pak mineralen, bètacaroteen en voedingsvezels. Die verliezen veel minder snel hun voedingswaarde. Verse soep is dus altijd een gezonde optie!

Wat is goed om te eten als je griep hebt?

Griep? Dit moet je eten om snel beter te worden

 • Kippensoep. Griep gaat vaak gepaard met een verstopte neus en hoesten.
 • Gember. Heb je last van misselijkheid?
 • Knoflook. Knoflook helpt tegen luchtweginfecties, maar geeft ook je immuunsysteem een boost.
 • Geroosterd brood. Ligt je maag overhoop?
 • Citrus.
 • IJsjes.
 • Proteïnen.

Welke soep bij ziekte?

Kippensoep: het is niet alleen lekker maar zou ook extreem goed zijn om een griepje te verdelgen. De soep zit boordevol vitaminen waardoor je snel weer zou aansterken. En wat blijkt? Kippensoep heeft wel degelijk een invloed op hoe snel je geneest van het griepvirus.

Wat is licht verteerbaar voedsel?

Groenten. Voorbeelden van gekookte groenten die je kunt eten zijn broccoli, asperges, bieten, sperziebonen, fijne doperwten en spinazie. Rauwe groenten kun je beter links laten liggen.

Is ei goed als je ziek bent?

Eiwitten. Eiwitten versnellen het genezingsproces. Kies voor iets zachts en makkelijk verteerbaars zoals een gekookt ei of een bakje yoghurt.

Wat kun je het beste eten als je verkouden bent?

Eten tegen verkoudheid

 • Let op vitamine D. Van vitamine C is altijd beweerd dat het de belangrijkste bestrijder is van verkoudheden.
 • Gebruik salvestrolen.
 • Eet tomatensoep.
 • Sambal bij!
 • Eet noten.
 • Vaker knoflook.
 • Drink genoeg water.
You might be interested:  Question: Rode Bieten Koken Recept?

Welk fruit is het best tegen griep?

Citroen en grapefruit zijn je beste vrienden in de strijd tegen griep. Ze bevatten veel vitamine C én helpen je lever bij het afvoeren van gifstoffen. Bovendien bevatten ze veel antioxidanten die je immuunsysteem versterken, vooral dan in het witte gedeelte van de schil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post