Recept Engelse Christmas Pudding?

0 Comments

Hoe heet de Engelse Kerstpudding?

Het bereiden van het typische Engelse kerstdessert, vol met gekonfijt fruit, neemt nogal wat tijd in beslag; daarom moet u vroeg beginnen, maar het is de moeite zeker waard!

Wat eet je bij Christmas pudding?

Typische ingrediënten voor een Christmas Pudding zijn gedroogd fruit, suet (een specifiek soort rundvet), drank, eieren en meel. De pudding wordt voor gebruik lang gestoomd en geserveerd met room, custard of brandy boter.

Hoe smaakt Christmas pudding?

De structuur van christmas pudding, zoals het gerecht ook genoemd wordt, is stevig. Het toetje smaakt zoet, al is dat niet altijd zo geweest. De pudding stamt uit de Middeleeuwen en werd in die tijd met allerlei vleessoorten gemaakt.

Hoe lang kun je Christmas pudding bewaren?

Je kan de pudding maanden bewaren mits goed afgesloten en/of gekoeld. Men zegt dat hij zelfs lekkerder word als het maanden staat. Er is zelfs een verhaal van een christmas pudding uit de eerste wereldoorlog die nog steeds eetbaar was.

Wat is pudding in het Engels?

the pudding de pudding (m); de vla
pudding pudding; bloedworst; pens

Wat eten ze in Engeland met Kerst?

Een traditioneel Engels kerstdiner bestaat uit “kalkoen en kerstpudding”. Daarnaast eten de Engelsen met kerst graag kip, diverse worstjes, geroosterde aardappels en als nagerecht zijn er naast de Engelsen kerstpudding en diverse taartjes zoals scones, muffins en een fruitcake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post