Readers ask: Surinaamse Moksi Alesi Recept?

0 Comments

Wat is moksi Surinaams?

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een traditioneel Surinaams rijstgerecht, Moksi Alesie, dat letterlijk gemengde rijst betekent. Deze Surinaamse ‘nasi’ is ontstaan in de tijd van de slavernij, de slaven bereidden deze schotel van de kliekjes die er over waren, zoals kip, vlees en groenten.

Wat is Masoesa moksi Alesi?

Het gaat om een gerecht uit de Creoolse keuken de Moksi Alesi. Het betekent gemengde rijst en er zijn wel meer dan 18 variaties van. De oorsprong van dit gerecht is ontstaan bij de slaven die met allerlei restjes vlees en vis een voedzame en smakelijke maaltijd bereidden.

Wat is Djarpesi?

De jarpesie heeft vele namen, je kunt hem ook kennen als djarpesi of als de veldboon. Jarpesie is familie van de tuinboon, maar is kleiner en bruin, net zoals de bruine boon. Een van de bekendste gerechten waarvoor de jarpesie vaak wordt gebruikt is het Surinaamse gerecht Moksi Alesi.

Hoe maak je gele moksi Alesi?

Zo maak je de Moksi Alesi Kook de gele spliterwten gaar maar niet helemaal zacht. Ontzout het zoutvlees en snijd in stukken. Verhit de olie in een grote pan en bak daarin het zoutvlees, het ontbijtspek en de garnalen samen met de ui en de tomaat aan. Voeg de gaar gekookte gele erwten toe, samen met 1 liter water.

You might be interested:  Readers ask: Antidepressiva Kopen Zonder Recept?

Wat is moksi eten?

Moksi alesi is een Surinaams-creools gerecht van rijst gemixt met van alles en nog wat – vaak zwartoogbonen, groente en/of gezouten of gerookte vis of vlees, dat droog wordt geserveerd. Het gerecht heeft geen vast recept en er bestaan dus vele varianten.

Wat is Masoesa poeder?

Masoes poeder word in de Surinaamse keuken gebruikt om gele rijst te maken ( masoesa moksi alesi). De ingrediënten van masoes poeder zijn; Specerijen, dextrose, plantendelen met natuurlijk geel en toegevoegde levensmiddelen kleurstoffen: E102, E124, E160a.

Wat is Alesi?

Moksi alesi is eigenlijk een soort Surinaamse soort van nasi. Het is ontstaan in de tijd van de slavernij, de slaven bereidden deze schotel van de kliekjes die er over waren, zoals kip, vlees en groenten. Er is eigenlijk geen vast recept voor moksi alesie, je kunt zelf bepalen wat er in gaat.

Wat is Anitri Beri?

Anitri beri is een eenvoudig gerecht van witte rijst met bakkeljauw, ui, tomaat en peper. Vaak wordt het gerecht ook wel bakkeljauw moksi alesi genoemd.

Wat zit er in moksi METI?

Het betekent letterlijk gemengd ( moksi ) vlees ( meti ) en bestaat uit geroosterde kip, twee soorten geroosterd varkensvlees en worst (fachong).

Hoe lang moet je zoutvlees koken?

Zoutvlees moet allereerst altijd worden uitgekookt, omdat het anders veels te zout is. De beste manier om het te ontzouten en te garen is om het 10-15 minuten te koken in een gesloten pan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post