Readers ask: Recept Voor Chinese Kool?

0 Comments

Hoe Chinese kool blancheren?

De eerste stap als je een Chinese kool wil blancheren, is om hem goed schoon te maken. Als je dit hebt gedaan, kun je de groente in reepjes of stukjes snijden. Daarna doe je hem 1,5 tot 2 minuten in een pan met kokend water.

Wat kan ik doen met Chinese kool?

Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snijd hem in de lengte doormidden en verwijder het onderste gedeelte van de stronk. Was de kool en snijd hem in brede (voor koken) of smalle (voor roerbakken of salade) repen. Laat de kool voor gebruik in salade goed uitlekken.

Is spitskool hetzelfde als Chinese kool?

Spitskool is familie van de witte kool. Zoals de naam al zegt is de vorm van ‘spits’, oftewel puntig. Net als Chinese kool en witte kool kun je met deze kool alle kanten op: van Westerse tot Oosterse gerechten en van rauw tot gebakken. De bereiding is net als die van witte kool en Chinese kool.

Is Chinese kool een kool?

Chinese kool komt van oorsprong uit het noorden van China. Kenmerkend van Chinese kool is dat deze bladgroente de uitgesproken koolsmaak mist. De groente bestaat uit een lichtgekleurde, langwerpige krop die zo groot is als een stevige kropsla.

You might be interested:  FAQ: Italiaanse Roerbakgroente Cavolo Nero Recept?

Kun je Chinese kool rauw invriezen?

Chinese kool bewaar je tot een week in de koelkast. Gare Chinese kool (minimaal 2 minuten geblancheerd) kun je in een goed gesloten plastic zakje tot 12 maanden bij minimaal -18ÂșC in de diepvries bewaren. Was de kool voor gebruik en snijd het daarna in brede of smalle repen.

Wat is blancheren van erwten?

Bewaar de verse erwten bij voorkeur in de koelkast. Erwtjes kun je blancheren (in kokend water dompelen, zodat ze halfgaar of gaar worden), stomen of gewoon koken.

Hoe zwaar is een Chinese kool?

De rijafstand bedraagt 45 cm en in de rij is de plantafstand 35 cm. De kool kan 4 tot 8 weken bewaard worden. Ook vindt er in Nederland voor de vroegste teelt enige teelt onder glas plaats, waarvoor alleen de Japanse hybriden worden gebruikt. Het gewicht van deze kolen bedraagt 800 tot 1200 gram.

Wat is blancheren van groente?

Het blancheren is het garen of voorgaren van groenten met optimaal behoud van smaak, structuur en kleur. Breng het water aan de kook en schep vervolgens de groente in de pan. Na het blancheren van groenten spoel je het af met koud stromend water.

Hoe lang Chinese kool stomen?

Stomen en koken Deze groente kook je in 7-9 minuten gaar. Je kan Chinese kool ook eerst blancheren om ze vervolgens als pakketje te stomen, bijvoorbeeld in een stoommandje.

Is andijvie een kool?

Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig bladgewas dat nauw verwant is aan witlof (Cichorium intybus var. foliosum). Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden, apart of als stamppot. Het gele hart kan gebruikt worden in een salade.

You might be interested:  Readers ask: Meatloaf Recept Jamie Oliver?

Wat is een koolsoort?

Proef de winter met deze 7 koolsoorten!

 • Rode kool. Rode kool is een zogenaamde sluitkool.
 • Zuurkool. Zuurkool wordt gemaakt van witte kool.
 • Savooiekool. Savooiekool is spits van vorm in vergelijking met andere koolsoorten, en behoort ook tot de sluitkool.
 • Spruiten.
 • Chinese kool.
 • Bloemkool.
 • Boerenkool.

Welke soorten kool zijn er?

Koken met kool: wat maak je klaar met deze 11 koolsoorten?

 • Boerenkool of krulkool. Deze koolsoort met grote, gekrulde bladeren en dikke nerven is bezig aan een opmars.
 • Rode kool. Een van de meest opvallend gekleurde groenten is rode kool.
 • Witte kool.
 • Bloemkool.
 • Broccoli.
 • Bimi of broccolini.
 • Romanesco.
 • Groene kool of savooikool.

Waar komt Kool vandaan?

De kool komt van nature voor in de kuststreken met kalkbodems van Zuid- en West-Europa. De wilde kool is een hoge tweejarige plant die in het eerste jaar een stevige rozet vormt van grote, dikke en vlezige bladeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post