Readers ask: Recept Erwtensoep Met Spek?

0 Comments

Wat voor vlees in de erwtensoep?

Voor een lekkere erwtensoep gebruik je een mooi stukje varkensvlees met bot. Dat geeft gewoon extra smaak aan je snert. Neem dan een hammetje en laat deze minstens een uur trekken in ruim water tot een mooie bouillon. Daarbij kun je, naast de benodigde spliterwten, varieren wat je wil om een eigen recept te maken.

Wat voor kruiden doe je in de erwtensoep?

Hoe erwtensoep kruiden?

 • peper en zout;
 • basilicum;
 • bonenkruid;
 • dragon;
 • tijm.

Wat is lekker om bij erwtensoep te eten?

Serveer de erwtensoep met roggebrood en katenspek. Stokbrood of breekbrood kan natuurlijk ook!

Waarom erwtensoep met roggebrood?

,,Spliterwten bevatten veel eiwitten; zonder toevoeging van vlees bevat erwtensoep al snel 10 gram eiwit per kop. Traditioneel eet je snert met roggebrood dat voor nog meer vezels zorgt. Warme soep eet je automatisch langzaam, waardoor het je een verzadigd gevoel geeft.”

Wat ipv Varkenskrabbetjes?

Vroeger werden o.a. varkenskrabbetjes, varkenspoten en zelfs varkensoren voor de erwtensoep gebruikt, maar dat kom je bijna nergens meer tegen. En bovendien kost het best veel werk om het vlees hier vanaf te plukken. Makkelijker is om gewoon karbonades en hamlappen of hamschijf te gebruiken.

You might be interested:  FAQ: Kip Champignon Ragout Recept?

Hoe krijg je dikke erwtensoep?

Snert moet lekker dik zijn; als ze aan de dunne kant is, kun je ze nog een poosje op het vuur laten staan zonder deksel zodat het nog enigszins inkookt! Als de soep erg dik is kun je een scheutje water toevoegen. Verwijder het mergpijpje (lekkernij voor je hond)en voeg evt. nog zout en peper toe.

Wat als de erwtensoep te dik is?

Verdun de soep eventueel met wat water of bouillon als het te dik is.

Waar komt de erwtensoep vandaan?

Soep die is gemaakt van erwten heeft een lange geschiedenis. De soep is al bekend van oude Griekse beschavingen van ca 500 v. Chr., maar werd mogelijk al vele eeuwen daarvoor in Voor-Azië bereid. In Noordwest- en Oost-Europa zijn dikke varianten populair.

Wat is een Hamschijf?

Hamschijf. De hamschijf komt van het dikke deel van een varkenspoot: de bovenpoot, ook wel ‘hips’ genoemd. Dit stuk bestaat uit vlees, been en zwoerd. Een hamschijf is bij uitstek geschikt voor stoofgerechten en soepen, maar je kunt ‘m ook rustig braden in de oven.

Welk toetje na erwtensoep?

Als toetje vinden wij het altijd super lekker om zelf gemaakte rijstepap te eten na de erwtensoep! Dus hierbij ook het Rijstepap recept!

Is erwtensoep goed voor je?

Erwtensoep bevat veel vitamines, waaronder vitamine A, B en C en daarnaast mineralen als fosfor, kalium en magnesium. Ook bevat erwtensoep veel eiwitten die licht verteerbaar zijn en houdt u vanwege de spliterwten lang een verzadigd gevoel.

Hoe maak ik erwtensoep in een snelkookpan?

Bereiding:

 1. Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes (van 1 cm).
 2. Fruit de ui en knoflook in de snelkookpan in een beetje olijfolie gedurende 5 minuten.
 3. Doe het deksel op de snelkookpan en breng hem aan de kook.
 4. Na 20 minuten zet je het vuur uit en laat je de druk vanzelf teruglopen.
You might be interested:  Paracetamol Codeine Zonder Recept?

Hoe gezond is erwtensoep uit blik?

Hoe gezond is eten uit blik nu eigenlijk?

 • Eten uit blik bestaat al vrij lang.
 • Vitamines die oplosbaar zijn in water, zoals vitamine B en C, raken echter beschadigd door verhitting.
 • Het blijkt trouwens dat sommige voedingsstoffen, zoals antioxidanten, toenemen door verhitting.

Waarom is erwtensoep typisch Nederlands?

Zodra de temperatuur onder nul daalt, kunnen wij Nederlanders niet meer functioneren zonder ons kopje erwtensoep. Deze soep met erwten en rookworst is een typisch Nederlands wintergerecht en staat ook wel bekend als ‘ snert ‘!

Is erwtensoep ongezond?

Nieuws| Erwtensoep uit de supermarkt bevat vaak erg veel zout, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Van de 15 geteste varianten scoort meer dan de helft een onvoldoende op het zoutgehalte. Zes soepen krijgen een onvoldoende voor verzadigd vet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post