Readers ask: Recept Andere Apotheek Ophalen?

0 Comments

Kan je zomaar naar een andere apotheek?

Overstappen naar een andere apotheek gaat eigenlijk net zo gemakkelijk als veranderen van huisarts. Je hebt vrije keuze in apotheek. Het is echter niet verplicht om bij een bepaalde apotheek ingeschreven te staan. Maar wel aan te raden als je veelvuldig medicijnen gebruikt.

Hoe lang blijven medicijnen bij de apotheek liggen?

Buiten openingstijden van de apotheek kunt u de medicijnautomaat alleen van buitenaf bedienen. Hoe lang blijven mijn medicijnen in de medicijnautomaat liggen? Nadat u een bericht per e-mail hebt ontvangen, kunt u uw medicijnen afhalen. U heeft hiervoor 3 dagen de tijd.

Kun je bij iedere apotheek terecht?

Veel huisartsen hebben afspraken gemaakt met een bepaalde apotheek in hun buurt. Je mag alsnog altijd je eigen apotheek kiezen, net als je ook je eigen huisarts mag kiezen. Je kunt dan vragen om het recept mee te krijgen in plaats van het direct naar de apotheek te laten sturen.

Hoe recept ophalen apotheek?

U komt met uw recept bij de apotheek of uw huisarts heeft het recept al naar de apotheek gestuurd. De apothekersassistente aan de balie neemt uw recept aan. Soms stelt ze u nog een paar vragen. Dan voert ze het recept in uw patiëntendossier in de computer in.

You might be interested:  Question: Gezond Recept Zalm Oven?

Kan iemand anders mijn medicijnen ophalen?

Als u toestemming geeft, mag iemand anders uw medicijnen ophalen. U mag die toestemming mondeling geven, maar de apotheek kan u ook vragen hiervoor een formulier in te vullen. Dit heet een ‘Verklaring verstrekking medicatie(gegevens) aan derden’.

Waarom zou ik van apotheek wisselen?

In principe ben je vrij om naar een apotheek van jouw keuze te gaan; er zijn meerdere redenen waarom patiënten van apotheek veranderen. De meest gekozen reden is een verhuizing. Je komt in een andere woonwijk te wonen of in een andere woonplaats.

Hoe snel recept bij apotheek?

Indien u gebruik maakt van de Herhaalservice ontvangt u de medicijnen meestal een week voordat uw medicijnen op zijn. Mocht u geen gebruik maken van de Herhaalservice dan kunt u zelf een recept aanvragen bij uw arts. U kunt altijd contact opnemen met uw eigen apotheek voor meer informatie.

Hoe werkt Afhaalautomaat apotheek BENU?

Zo werkt het:

  • U vraagt uw herhaalrecept aan via de gebruikelijke weg.
  • U kiest voor de optie: “ Ik haal mijn medicijnen af bij de afhaalautomaat ”.
  • Als het recept in de apotheek klaargemaakt is, krijgt u een e-mail of sms bericht met een afhaalcode op uw mobiele telefoon.
  • Met deze code gaat u naar de afhaalautomaat.

Hoe werkt automaat BENU apotheek?

Uw medicijnen snel afhalen wanneer u wilt? Dat kan met de BENU afhaalautomaat! U opent de automaat met een afhaalcode. U ontvangt deze code via sms of e-mail zodra uw medicijnen klaar staan in de afhaalautomaat.

Kan ik de pil ook bij een andere apotheek halen?

De pil wordt gemaakt in veel verschillende sterktes. Daarom is de pil alleen verkrijgbaar met een recept. Het eerste recept voor de pil krijg je bij je huisarts of bij het Sense-spreekuur bij jou in de buurt. Herhaalrecepten kun je gewoon via de apotheek krijgen.

You might be interested:  Question: Prostaat Medicijnen Zonder Recept?

Hoe werkt de Service Apotheek app?

Door eenvoudig een tijd in te stellen waarop u uw medicijnen in wilt nemen, stuurt de app automatisch een melding op deze tijden. U heeft eenvoudig toegang tot alle bijsluiters van de medicijnen die u gebruikt. Daarnaast kunt u informatie video’s over uw medicijnen zien.

Wat moet je meenemen naar de apotheek?

Zijn de medicijnen voor iemand anders?

  • Dan is het belangrijk dat u een geldig identiteitsbewijs en een geldig verzekeringsbewijs van de patiënt meeneemt.
  • We kunnen u vragen om zich te legitimeren; dus neem ook een eigen legitimatiebewijs mee.
  • Vraag aan de patiënt of hij/zij last heeft van allergieën.

Hoe laat recept ophalen?

Tot hoe laat kan ik mijn recept /verwijsbrief bij de praktijk ophalen? Tussen 8.30-17.00 uur kunt u hiervoor terecht bij de balie.

Hoe krijg ik een herhaalrecept?

De arts is voorschrijver, dus de arts schrijft het recept uit (voorschrift). Het kan een herhaalrecept zijn als de voorschrijver dat op het recept heeft gezet, ook wel ‘iter’ genoemd. Op een voorschrift kan dus vier maal iter staan. Dat betekent vier maal dit recept herhalen.

Welke geneesmiddelen mogen niet herhaald worden?

De onderstaande groep geneesmiddelen mogen niet herhaald worden via de apotheek, omdat uw huisarts deze aanvraag zelf wilt beoordelen.

  • Benzodiazipines o.a. slaapmedicatie, oxazepam, diazepam, temazepam.
  • pijnstillers o.a. morfine, ibuprofen, naproxen, arcoxia.
  • antibiotica o.a. amoxilline, fucithalmic, terbinafine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post