Readers ask: Platte Witte Kool Recept?

0 Comments

Hoe bereid ik platte witte kool?

Witte kool koken is vrij eenvoudig. Zet een pan met een ruime hoeveelheid water op het vuur en breng dit aan de kook. Als het water kookt voeg je de reepjes witte kool toe, samen met een snufje zout. Op middelhoog vuur kook je de witte kool in 10 tot 15 minuten gaar.

Wat kun je met kool?

Kool kun je in bijna elk ander gerecht gebruiken om mee te bakken met uitjes, te roerbakken in een groentemix, of rauw in een salade. Bovendien is kool uitstekend toe te voegen aan een soep. Zo maak je vele gerechten extra lekker met kool terwijl door het gevarieerd gebruik deze groente nooit gaat vervelen.

Welke kruiden voor witte kool?

Witte kool: welke kruiden en specerijen?

 • peper & zout;
 • dille;
 • komijn;
 • koriander.

Kun je witte kool rauw eten?

Je kunt hem roerbakken, stoven, roosteren, allemaal met fijn resultaat. Maar je kunt ook de witte kool rauw eten en daar gaan we het vandaag over hebben. Witte kool salade is namelijk een knapperig, verfrissend goed idee. Ik zet even voor je op een rijtje waarom.

You might be interested:  FAQ: Lidocaine Kopen Zonder Recept?

Hoe maak ik Kool klaar?

Nadat je witte kool hebt schoongemaakt en in repen hebt gesneden is deze in een pan met ruim kokend water en een snufje zout in 10-15 minuten gaar. Kook de kool niet te lang, want dan ontstaat de typische nare koolgeur.

Hoe ziet witte kool eruit?

Witte kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren. Witte kool is heel smakelijk om te eten en makkelijk klaar te maken. Witte kool wordt ook gebruikt om zuurkool van te maken. Witte kool heeft een neutrale smaak.

Hoe eet je kool?

Kool kun je wokken, koken en rauw eten Kool is natuurlijk een geliefd ingrediënt in de Hollandse stamppot, maar kan ook gestooft en gewokt worden. Bijna alle koolsoorten kun je zelfs rauw eten. Inspiratie nodig? Kool smaakt heerlijk door bijvoorbeeld een salade, in de soep en door een smoothie.

Wat is het verschil tussen witte kool en spitskool?

Spitskool is familie van de witte kool. De smaak is wat sappiger en lichter dan die van witte kool. Net als Chinese kool en witte kool kun je met deze kool alle kanten op: van Westerse tot Oosterse gerechten en van rauw tot gebakken. De bereiding is net als die van witte kool en Chinese kool.

Hoe smaakt kool?

Chinese kool is knapperig van structuur en heeft een enigszins zoete smaak. Kenmerkend van Chinese kool is dat deze bladgroente, net als paksoi, de uitgesproken koolsmaak mist. Je kunt de kool goed in salades gebruiken. Gestoofd, gekookt of geroerbakt is Chinese kool ook erg lekker.

You might be interested:  Question: Recept Broodje Pulled Pork?

Welke kruiden passen bij knolselder?

Kruiden is eveneens warm aanbevolen; meer in het bijzonder koriander, oregano en venkelzaad geven knolselder extra smaakdiepte. Het groene loof kan je trouwens ook gebruiken zoals je gewone selder gebruikt, bv. in een soep of saus.

Welke kruiden passen goed bij elkaar?

De juiste match

 • Kervel, majoraan, dille, pimpernel, bieslook en kamille.
 • Rozemarijn, tijm en andere mediterrane kruiden.
 • Salie en oregano.
 • Citroenmelisse past bij bijna alle kruiden.
 • Peterselie, bieslook en dille.

Welke kruiden passen goed bij kerrie?

In elk geval zitten in kerriepoeder de volgende specerijen:

 • gember, ook wel djahé genoemd.
 • kardemom.
 • koriander oftewel ketoembar.
 • kruidnagel oftewel tjenkeh.
 • kummel oftewel karwij.
 • kurkuma, ook wel Indiase geelwortel genoemd, dat de sterke gele kleur van kerrie veroorzaakt.
 • komijn, het Indonesische djinten.
 • zwarte peper.

Hoe lang moet je witte kool koken?

Verwijder de harde stronk en maak van de witte kool reepjes. Was de gesneden kool onder koud stromend water. Vervolgens kun je witte kool koken in een pan kokend water met een snufje zout. Na 10 tot maximaal 15 minuten is de witte kool gaar.

Welke vitaminen zitten in witte kool?

Of kool als ‘medicijn’ werd gebruikt is onduidelijk, maar kooleters hadden wel een streepje voor: de kool zit bomvol vitamine C. Rauwe witte kool bijvoorbeeld bevat meer dan de dubbele hoeveelheid vitamine C (80 mg per 100 gram) als bijvoorbeeld mandarijnen (30 mg), broccoli bevat 93 mg.

Kun je witte kool rauw invriezen?

Je kunt wittekool ook uitstekend invriezen, nadat je hem hebt versnipperd en twee minuten hebt geblancheerd. Bij sluitkolen gaat men na of er nog losse bladeren aanwezig zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post