Readers ask: Nieuw Zeelandse Spinazie Recept?

0 Comments

Kun je Nieuw-Zeelandse spinazie rauw eten?

Maar toch zijn ze niet helemaal hetzelfde uiteraard, de blaadjes van Nieuw – Zeelandse spinazie zijn dikker en steviger en blijven ook steviger als je ze verwarmt. Je kan deze gezonde groene bladgroente rauw eten, wij knippen/scheuren de blaadjes dan meestal in reepjes en mengen deze onder andere rauwkost.

Hoe eet je Nieuwzeelandse spinazie?

Je kunt de Nieuw-Zeelandse spinazie zo gebruiken:

  1. Rauw in salade.
  2. In roerbakgerechten met knoflook, rode peper en oestersaus.
  3. In een quiche, omelet, stoofschotel of soep.
  4. In een groene smoothie.

Kun je doorgeschoten spinazie eten?

Kortom, een paar plantjes lekker door laten bloeien en zodra ze zijn uitgebloeid de zaadjes opvangen. Niet om te eten maar om in het najaar te zaaien.

Wat als spinazie doorschiet?

Dit is het doorschieten. Doorschieten is het te vroeg bloemen ontwikkelen. Er zal nauwelijks blad groeien dat gegeten kan worden. Wanneer je binnen begint met zaaien van spinazie gebeurd het redelijk snel in het voorjaar wanneer de zon op het raam schijnt en de plant op een vensterbank boven de verwarming staat.

Hoe spinazie knippen?

Hoe oogst ik spinazie? Je oogst de blaadjes wanneer ze ongeveer 6 centimeter groot en nog donkergroen zijn (als je te laat oogst wordt het blad groot en geel). Snijd de blaadjes met een mesje van de plant, als je de wortels laat zitten kun je over 2 of 3 weken nog een keer van de plant oogsten.

You might be interested:  Recept Pekingeend Met Flensjes?

Hoe bloeit spinazie?

Spinazie is tweehuizig (er zijn mannelijke en vrouwelijke planten en je hebt dus beide planten nodig voor zaadteelt). Kies voor de teelt van zaden planten uit die veel en groot blad vormen. De mannelijke planten bloeien het eerst; laat ze staan tot ook de vrouwelijke planten bloeien.

Waarom wordt spinazie geel?

Zodra de spinazie oogstrijp is, is het van belang dat je de spinazie afsnijdt. Wacht je daar te lang mee, dan wordt het blad geel en gaat de plant nitraat opslaan, en spinazie kan – afhankelijk van ras en zaaimoment behoorlijk snel schieten.

Hoe voorkom je dat spinazie doorschiet?

Kortweg komt het hier op neer:

  • zaai ze niet te dicht op elkaar want dan schiet spinazie sneller (15 cm tussen rijen en 5 tot 10 cm tussen zaden)
  • kies het juiste ras voor het juiste jaargetijde, voor de zomer zijn er nauwelijks goede spinaziesoorten behalve de Nieuw Zeelandse variant (Tetragonia expansa).

Kan spinazie tegen nachtvorst?

Tegen nachtvorst kunnen de volgende groenten en fruit: Veldsla, rucola, venkel, kapucijners, erwten, peulen, prei, kool soorten zoals boerenkool en palmkool, quinoa, spinazie, radijs, meiraapjes en de meeste zaden die nog niet ontkiemt zijn.

Wat zaaien na spinazie?

Het komt erop aan niet dezelfde bladgewassen na elkaar te telen. Enkele voorbeelden van goede nateelten zijn:

Chinese kool NA peulen
Late bloemkolen NA spinazie
Andijvie NA radijs
Winterprei NA vroege aardappelen
Boerenkool NA vroege aardappelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post