Readers ask: Nasi Rames Speciaal Recept?

0 Comments

Wat is een Nasi Rames?

Nasi Rames ook wel Nasi Campur genoemd, is een bord Nasi met voedzame groenten, vlees en sambal. Het is een Indonesisch gerecht wat in veel verschillende variaties wordt gemaakt. Dit recept bevat sajoer boontjes en gemarineerde kip in Ketjapmarinade.

Wat eten we bij de nasi?

Denk maar eens aan het gerecht Nasi Rames of Nasi Rames Speciaal, dat je vaak bij de afhaalchinees kunt krijgen, en wat eigenlijk niets anders is dan Nasi Goreng met een aantal bijgerechten, zoals bijvoorbeeld Babi Ketjap, Boontjes, Telor Masak Bali, Kip Saté of Sateh Ajam, en andere lekkere gerechten.

Wat is bami ramas?

Bami Rames, een heerlijk voedzaam gerecht met veel groenten, vlees en sambal. Het is een Indonesisch gerecht dat op zichzelfk bijna een mini rijsttafel is.

Wat voor vlees in de nasi?

Nasivlees (varken) Nasi /bamivlees is meestal gesneden van iets doorregen varkensvlees. Het vlees kan bij aankoop al iets gekruid of gemarineerd zijn, hierdoor is het makkelijk én snel te gebruiken in diverse gerechten.

You might be interested:  Readers ask: Hydrocortison Bestellen Zonder Recept?

Hoe ziet Nasi Rames eruit?

Nasi rames is een Indonesisch verzamelgerecht dat gemengde ( rames ) rijst ( nasi ) betekent en bestaat uit witte rijst of nasi goreng, stokjes saté, soms ook een kippenbout, plus een gekookt of gebakken ei en een groentegerecht zoals komkommer of sajoer lodeh.

Wat kost Nasi Rames?

Maaltijden

per portie
Nasi goreng Rames of Bami goreng Rames Nasi of Bami met 2 rundvleesgerechten, 3 groentegerechten en 1 ei 9,00
Nasi Rames gerechten 6 verschillende gerechten bij elkaar 7,25
Nasi goreng of Bami goreng speciaal Nasi of bami met 2 sate, 1 rundvleesgerecht,1 groentegerecht 8,50

26 

Wat zijn nasi groenten?

De groenten die wij vaak gebruiken voor nasi goreng, zijn:

 • gesnipperde ui;
 • lente ui of prei in dunne ringen;
 • taugé;
 • witte kool (fijn gesneden);
 • (winter)wortel in kleine stukjes, voor extra kleur en zoetigheid.

Welke rijst bij Indonesisch eten?

Pandanrijst, ofwel jasmijnrijst, heeft een langere korrel en komt uit Thailand. Het is een witte rijst die gekookt is met aromatische pandanbladeren. De rijst staat bekend om zijn nootachtige geur en smaak. Pandanrijst wordt vaak gebruikt in de Chinese, Indonesische en Thaise keuken.

Wat hoort er bij een Indische rijsttafel?

Deze gerechten mogen zeker niet ontbreken op jouw Indische rijsttafel!

 1. Bami Goreng en Rempejeh.
 2. Nasi Goreng.
 3. Gebakken uitjes.
 4. Rendang.
 5. Babi pangang.
 6. Gado gado.
 7. Ayam Betawi met sajoer bajem (kip in ketjap met groenteschotel)
 8. Atjar.

Wat is het verschil tussen Nasi Rames en nasi goreng?

Nasi Rames is een soort van Nasi Goreng, de bereidingswijze en kruiden is vrijwel gelijk. Bij de Nasi Rames kun je in principe alle groenten en vlees (kip, rund, ham, etc) die je in huis hebt toevoegen aan de nasi. Op deze manier krijg je een overheerlijke mix van rijst, groenten en vlees.

You might be interested:  Recept Voor Chili Con Carne?

Wat zit er in een bami?

Bami (soms geschreven als bahmi of bamie) is, oorspronkelijk, een Chinees ingrediënt. De benaming komt uit de Chinese Minnanyu-taal, waarbij “ba” (ook wel “bak”) vlees betekent, en “mie” de Min Nan benaming is voor een soort noedels gemaakt van tarwe.

Wat voor vlees in de bami?

Mi zijn in feite noedels en in het geval van bami zijn die gemaakt van tarwe. Daarbij voeg je gebakken vlees. Dit kan varken of kip zijn. Maar ook garnalen.

Wat is Nassi vlees?

Nasivlees is mager varkensvlees verkleind in blokjes. Doorgaans is het vlees iets doorregen. Het vlees bevat bindweefsel en heeft een fijne tot grove vleesdraad.

Hoe lang bami Vlees bakken?

Haal het bami /nasi vlees 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Verhit de bakpan en smelt de bakboter of verhit de olie. Bak het bami /nasi vlees op hoog vuur in 1 minuut rondom bruin. Bak het bami /nasi vlees in 10 minuten gaar op laag vuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post