Readers ask: Miconazol Kopen Zonder Recept?

0 Comments

Waar kan ik miconazol kopen?

Kruidvat Miconazolnitraat 20mg/g Anti-schimmelcrème | Kruidvat.

Welke zalf tegen schimmelinfectie?

Miconazol is een antischimmelmiddel. Het is te gebruiken bij schimmelinfecties van de huid, zoals voetschimmel, schimmelnagels en eikelontsteking. Het wordt ook gebruikt bij een aantal huidinfecties met bacteriën, zoals puistjes (acne).

Welke zalf kan ik gebruiken voor Ringworm?

Deze vorm heet ringworm. De combinatie van miconazol met hydrocortisonacetaat wordt gebruikt tegen schimmel- of gistinfecties van de huid, waarbij men veel last heeft van de ontstekingsverschijnselen, zoals jeuk. Miconazol beschadigt de celwand van de schimmel of gist, waardoor deze afsterft.

Wat kost miconazol creme?

Kostenoverzicht miconazol (cutaan)

CLOTRIMAZOL
Gemiddelde prijs per 15 g
MICONAZOL
Gemiddelde prijs per 15 g
GENERIEK, CREME 20 mg /G € 2,26 € 0,00 vergoed € 0,15 bijbetalen Gemiddeld € 2,26 bijbetalen

20 

Is miconazol vrij verkrijgbaar?

Miconazol is sinds 1971 internationaal op de markt. Het is zonder recept verkrijgbaar onder de merknaam Daktarin en als het merkloze Antischimmelcrème HTP miconazolnitraat, Antischimmelpoeder HTP miconazolnitraat, Miconazolnitraat en Miconazol zalf FNA. Het is te verkrijgen in strooipoeder, crème, zalf en tinctuur.

You might be interested:  FAQ: Recept Aardappels Uit Oven?

Is miconazol een Hormoonzalf?

Miconazol is een antischimmelmiddel. Hydrocortisonacetaat behoort tot de bijnierschorshormonen of corticosteroïden. Op de huid toegepast remmen ze ontstekingen, verminderen schilfering, werken jeukstillend en verminderen zwelling.

Wat te gebruiken bij schimmelinfectie?

Iedereen kan het antischimmelmiddel clotrimazol (vaginale crème of vaginale tablet) zonder recept kopen, ook vrouwen die voor het eerst klachten van een schimmelinfectie hebben.

Wat kun je zelf doen aan een schimmelinfectie?

De meeste schimmelinfecties zijn oppervlakkig en kunnen geen kwaad. U kunt ze behandelen door twee keer per dag een antischimmelcrème, -zalf of -poeder te gebruiken. Breng de crème dun aan, zodat hij na het smeren niet meer zichtbaar is. Een dikke laag kan de huid irriteren.

Welke zalf bij anale jeuk?

Als er geen duidelijke oorzaak voor de jeukklachten is, adviseren we de anus te behandelen met een crème of een zalf, zoals sudocrème, zinkzalf of barrièrecrème. Deze middelen zijn vrij verkrijgbaar bij de drogisterij of apotheek.

Hoe kom je af van ringworm?

Ringworm is goed te behandelen met zalf of tabletten. De huisarts schrijft deze voor. Maak de kuur helemaal af, ook al zijn de klachten al over. Bij een te korte behandeling kan de schimmel overleven en opnieuw klachten geven.

Wat helpt het beste tegen ringworm?

– Een ringworm wordt in het algemeen behandeld met een crème of een zalf, waarin een schimmeldodend of groeiremmend middel is verwerkt en die meestal één of tweemaal per dag dun moet worden aangebracht (bijv. MYK-1, Daktarin, Nizoral of Loprox ).

Hoe geneest Ringworm?

Meestal zal je arts een schimmelwerende zalf voorschrijven. Bij ernstiger klachten kan een behandeling met pillen nodig zijn. Gebruik de zalf/tabletten volgens voorschrift en maak de kuur helemaal af, ook al zijn de klachten al over. De schimmel is namelijk aanwezig in de huid rond de aangedane plekken.

You might be interested:  Quick Answer: Fucidine Zalf Zonder Recept?

Wat doet schimmel creme?

Miconazol doodt de schimmels en gisten waardoor de infectie verdwijnt. U merkt dat het werkt doordat roodheid, jeuk en schilfering afnemen. Ook als de klachten over zijn, moet u nog enige tijd doorgaan met smeren. Meestal is voor een huidinfectie een kuur van 2 tot 4 weken voldoende.

Hoe lang mag je Miconazolnitraat gebruiken?

Als u merkt dat Miconazolnitraat Sanias 20 mg/g te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker. U mag dit middel niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen.

Hoe lang duurt schimmelinfectie lies?

Was uw huid het liefst zonder zeep. Droog de huid goed af met een handdoek. Liesschimmel behandelt u met antischimmelcrème. Meestal is de huid binnen twee tot vier weken genezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post