Readers ask: Miconazol Creme Zonder Recept?

0 Comments

Welke zalf tegen schimmel?

Miconazol is een antischimmelmiddel. Het is te gebruiken bij schimmelinfecties van de huid, zoals voetschimmel, schimmelnagels en eikelontsteking. Het wordt ook gebruikt bij een aantal huidinfecties met bacteriën, zoals puistjes (acne).

Welke zalf kan ik gebruiken voor Ringworm?

Deze vorm heet ringworm. De combinatie van miconazol met hydrocortisonacetaat wordt gebruikt tegen schimmel- of gistinfecties van de huid, waarbij men veel last heeft van de ontstekingsverschijnselen, zoals jeuk. Miconazol beschadigt de celwand van de schimmel of gist, waardoor deze afsterft.

Wat kost miconazol creme?

Kostenoverzicht miconazol (cutaan)

CLOTRIMAZOL
Gemiddelde prijs per 15 g
MICONAZOL
Gemiddelde prijs per 15 g
GENERIEK, CREME 20 mg /G € 2,26 € 0,00 vergoed € 0,15 bijbetalen Gemiddeld € 2,26 bijbetalen

20 

Wat is anti Schimmelcreme?

Miconazolnitraat behoort tot de groep van de antimycotica. Deze middelen zorgen ervoor dat schimmels worden gedood. Gebruik deze anti -schimmelcrème bij infecties van je huid en nagels die veroorzaakt worden door voor miconazolnitraat gevoelige schimmels en gisten.

Wat helpt het beste tegen schimmelinfectie?

Wat kunt u zelf doen bij een vaginale schimmelinfectie?

  • Spoel bij het douchen de schaamstreek van buiten met lauwwarm water af.
  • Gebruik geen vaginale spoelingen, -zeep, -deodorant of andere middelen zoals tea-tree oil.
  • Ook het gebruik van knoflook, probiotica of yoghurt met Lactobacillus Acidophilus helpt niet.
You might be interested:  Question: Corticosteroïden Zalf Zonder Recept?

Wat helpt tegen Liesschimmel?

Een liesschimmel is meestal oppervlakkig en goed te behandelen met antischimmelcrème. De huid wordt minder rood. Meestal is de huid na twee tot vier weken smeren genezen. Gebruik de crème totdat de huidafwijkingen verdwenen zijn.

Hoe kom je af van ringworm?

Ringworm is goed te behandelen met zalf of tabletten. De huisarts schrijft deze voor. Maak de kuur helemaal af, ook al zijn de klachten al over. Bij een te korte behandeling kan de schimmel overleven en opnieuw klachten geven.

Welke aandoeningen worden veroorzaakt door Ringworm?

Ringworm (soms ten onrechte genoemd ringschurft) is geen worm en geen mijt. Het is een aandoening die veroorzaakt wordt door schimmels, meestal van het geslacht Microsporum of Trichophyton. De aandoening wordt ook wel tinea corporis genoemd (op de romp) of tinea capitis (als het op het hoofd is gelokaliseerd).

Kun je ziek worden van ringworm?

In het kort: Ringworm is een besmettelijke schimmelinfectie aan de huid, die meestal onschuldig is. Je kunt besmet raken door contact met besmette huid of via huidschilfers, kleding of huisdieren. De rode schilferende plekken die bij ringworm ontstaan zijn ringvormig.

Is miconazol vrij verkrijgbaar?

Miconazol is sinds 1971 internationaal op de markt. Het is zonder recept verkrijgbaar onder de merknaam Daktarin en als het merkloze Antischimmelcrème HTP miconazolnitraat, Antischimmelpoeder HTP miconazolnitraat, Miconazolnitraat en Miconazol zalf FNA. Het is te verkrijgen in strooipoeder, crème, zalf en tinctuur.

Is miconazol een Hormoonzalf?

Miconazol is een antischimmelmiddel. Hydrocortisonacetaat behoort tot de bijnierschorshormonen of corticosteroïden. Op de huid toegepast remmen ze ontstekingen, verminderen schilfering, werken jeukstillend en verminderen zwelling.

You might be interested:  Question: Pulled Pork Recept Bbq?

Hoe lang mag je Miconazolnitraat gebruiken?

Als u merkt dat Miconazolnitraat Sanias 20 mg/g te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker. U mag dit middel niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen.

Wat doet het medicijn miconazol?

Miconazol is een antischimmelmiddel. Het is te gebruiken bij schimmelinfecties van de huid, zoals voetschimmel, schimmelnagels en eikelontsteking. Het wordt ook gebruikt bij een aantal huidinfecties met bacteriën, zoals puistjes (acne).

Wat is de oorzaak van Huidschimmel?

Schimmels die een infectie veroorzaken komen meestal van iemand (of een dier) in uw omgeving. De schimmel zit in de huidschilfertjes van mensen (of dieren) met een schimmelinfectie. De huidschilfertjes laten los en kunnen zich zo verspreiden. De meeste schimmels worden van mens op mens overgedragen.

Hoe lang duurt schimmelinfectie huid?

Antischimmelmiddelen beschadigen de celwand van de schimmel, waardoor de schimmel afsterft. De jeuk en roodheid verminderen binnen enkele dagen. Het duurt echter een aantal weken voordat de schimmelinfectie van de huid echt is genezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post