Readers ask: Medicijnen Kopen In Duitsland Zonder Recept?

0 Comments

Waar kan ik medicijnen kopen zonder recept?

Voor sommige medicijnen is geen recept nodig. Ze zijn te koop in de apotheek, supermarkt, drogist of bij het tankstation. Voor advies over deze vrij verkrijgbare medicijnen kunt u uiteraard terecht bij uw apotheek.

Waar kan ik medicijnen online kopen?

De Nationale Apotheek is een officiële online apotheek waar je ook jouw receptplichtige medicatie kunt bestellen.

Hoe heet paracetamol in Duitsland?

de paracetamol das Paracetamol
paracetamol Acetaminophen; Paracetamol

Hoe kan ik medicijnen krijgen?

Heeft u wel of geen recept nodig voor een medicijn? De meeste medicijnen kunt u alleen op recept krijgen als een arts deze voorschrijft. Andere medicijnen koopt u zonder recept bij een apotheek, drogist of supermarkt. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) bepaalt voor elk medicijn of een recept nodig is.

Hoe kan je medicijnen kopen?

Receptmedicijnen kunt u alleen bij een apotheek kopen. Voor zelfzorgmedicijnen heeft u geen recept nodig. Deze medicijnen kunt ook bij de drogist of in de supermarkt krijgen.

Wat is een goede online apotheek?

Een online – apotheek is altijd verbonden aan een fysieke apotheek. Je moet de naam van de apotheker, alsook telefoonnummer, e-mailadres, openingsuren, vergunningsnummer en het gevestigde adres dus makkelijk kunnen terugvinden op de website. Check of je dit verplicht Europees logo ziet staan op de website.

You might be interested:  Often asked: Doperwten En Worteltjes Recept?

Wat is medicijnen NL?

Medicijnen. nl – De Online Apotheek van Nederland.

Wat is een betrouwbare online apotheek?

Staat de online apotheek op de site geregistreerd, dan mag aangenomen worden dat de medicijnen die verstrekt worden veilig zijn, voldoen aan alle eisen die er in ons land aan medicijnen gesteld worden en gemachtigd is om die specifieke categorie medicijnen te verkopen.

Waar koop je paracetamol in Duitsland?

Anders dan in Nederland kun je paracetamol in Duitsland alleen in de apotheek of online kopen en dus niet bij de drogist.

Wat voor stoffen zitten er in paracetamol?

– De werkzame stof in Paracetamol EG is paracetamol (500 mg). – De andere stoffen in Paracetamol EG zijn aardappelzetmeel, colloïdaal siliciumdioxide en magnesiumstearaat (per tablet).

Is paracetamol een Nsaid?

Bij kanker worden grofweg 3 soorten pijnstillers gebruikt: paracetamol. ontstekingsremmende pijnstillers ( NSAID’s ) zoals ibuprofen of diclofenac.

Welke medicijnen heb ik gekregen?

In principe kan je bij jouw (ziekenhuis)apotheker een papieren of soms digitale uitdraai krijgen van jouw medicatieoverzicht. Dat is een lijstje waarop alle medicijnen staan die je de afgelopen drie maanden hebt gekregen van de apotheek. Het overzicht van de apotheker is in de meeste gevallen echter niet compleet.

Kan ik medicijnen halen bij een andere apotheek?

Op basis van een geldig recept kunt u in iedere apotheek uw geneesmiddelen verkrijgen. U hoeft daarvoor niet bij een apotheek te zijn ingeschreven.

Hoe lang blijven medicijnen bij de apotheek liggen?

Buiten openingstijden van de apotheek kunt u de medicijnautomaat alleen van buitenaf bedienen. Hoe lang blijven mijn medicijnen in de medicijnautomaat liggen? Nadat u een bericht per e-mail hebt ontvangen, kunt u uw medicijnen afhalen. U heeft hiervoor 3 dagen de tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post