Readers ask: Broodje Pulled Pork Recept?

0 Comments

Wat voor brood bij Pulled Pork?

Rooster kleine ciabatta’s (of brood naar keuze) in de oven van 180° tot ze warm en zacht-krokant zijn. Snij de broodjes overlangs in twee, lepel er een flinke schep van de ‘coleslaw’ op, gevolgd door een portie kruidig ‘ pulled pork ‘.

Hoeveel kg Pulled Pork per persoon?

Varkensschouder kopen in de juiste porties Ga uit van 150 gram per persoon als u van een uitgebreide barbecue houdt met meer vlees, vis en groenten. Kies ervoor om 200 gram varkensschouder per persoon te kopen als pulled pork het belangrijkste onderdeel van de barbecue is.

Welke temperatuur Pulled Pork?

Je pulled pork is goed wanneer het al bijna uit elkaar valt als je het op wilt tillen of als het echt boterzacht aanvoelt als je een satéprikker in het vlees steekt. Dat kan al bij een kerntemperatuur van 88 graden zijn, maar kan net zo goed pas het geval zijn bij een temperatuur van 94 graden.

Wat is het beste vlees voor Pulled Pork?

Om BBQ pulled pork te maken, gebruik je het vlees van de nek van het varken, ook wel procureur.

You might be interested:  Prep Kopen Zonder Recept?

Hoe maak je pulled pork op kamado?

Leg 1 tot 2 chunks in de kolen en start met roken van Boston Butt tot een kerntemperatuur van 60 graden. Lak nu de Boston Butt af met de BBQ saus. Vanaf nu lak je af en toe de Butt in met de BBQ saus. Is je BBQ saus te dik, leng deze dan aan met een beetje water.

Kan je Pulled Pork koud eten?

Begin vroeg, want het vlees moet minstens 6 uur in de oven staan. Maar als het eenmaal in de oven staat heb je er geen omkijken naar. Je kunt het ook een dag van te voren maken en hoewel ik het warm het lekkerst vind, is het koud ook niet te versmaden.

Hoeveel gram Pulled Pork op een broodje?

Ga even uit van een varkensprocureur van gemiddeld gewicht, ongeveer 2,5 kilo. Daar hou je daar aan het einde zo’n 1,9 kilo pulled pork van over. Op een broodje gaat ongeveer 100 tot 125 gram. Je haalt dus zo’n 15 porties uit dit recept.

Hoeveel vlees Pulled Pork?

Een complete varkensschouder weegt ergens tussen de 4 en 6 kilo. Aangezien je ongeveer 20 tot 30% verliest door het verdampen van vocht tijdens de bereiding houd je met 3 kilo vlees nog genoeg over om 15 tot 20 mooie broodjes pulled pork te maken. Je kunt ook gaan voor een stuk procureur.

Is schouderkarbonade hetzelfde als procureur?

Procureur is het ontbeende vlees van een hals- en schouderkarbonade. Het is donkerroze, doorregen met vet en geschikt als braadstuk of als rollade.

You might be interested:  Question: Hoeveel Zout In Brood Recept?

Hoe maak je Pulled Pork?

Pulled pork is varkensvlees dat (een dag) lang gemarineerd wordt om het vervolgens rustig te garen en te koelen. Daarna laat het zich makkelijk uit elkaar trekken. Pulled pork betekent ook niks meer en minder dan uit elkaar getrokken varkensvlees. Het lijkt daarmee op draadjesvlees (rund) in Nederland.

Waar kun je pulled pork voor gebruiken?

Klassiek serveer je pulled pork op een broodje. Dat is extra lekker met (zelfgemaakte) barbecuesaus of ketchup en eventueel wat plakjes augurk of koolsla. Met geroosterde aardappelen en extra koolsla en/of een grote groene salade kun je pulled pork ook als volledige maaltijd serveren.

Hoe Pulled Pork opwarmen?

Pulled pork kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren. Of vries het in. Opwarmen doe je het beste in een afgesloten ovenschaal met een beetje appelsap op 120°C.

Welk vlees is Varkensschouder?

Varkenshaas, varkensmedaillons. Varkensbuik voor speklappen, buikribben (spareribs) en katenspek. Buikvlees voor speklappen. Varkensschouder (voor schouderham)

Wat voor vlees is Spiering?

De spieringkotelet komt uit het nekstuk van het varken en bevat laagjes vet tussen de spierbundels. Door het vet wordt het vlees lekker sappig. Spiering koop je doorgaans als bak-, braad- of stoofvlees.

Wat is Varkensschouder?

Een varkensschouder is een prachtig stuk vlees. De bal van de schouder heeft een mooi speklaagje dat voor extra smaak zorgt. Voor de bereidingswijze van zo’n malse varkensschouder laat ik me inspireren door de ‘boeuf bourgignon’. Het vlees wordt gesmoord met allerhande groenten en wat wijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post