Readers ask: Ascal Kopen Zonder Recept?

0 Comments

Waar zit ascal in?

Over dit geneesmiddel

Werkzame stof: CARBASALAAT CALCIUM CARBASALAAT CALCIUM SAMENSTELLING overeenkomend met ACETYLSALICYLZUUR
ATC: N02BA15 – Carbasalate Calcium
Hulpstoffen: GEEN HULPSTOFFEN
Farmaceutische vorm: Poeder voor drank
Toedieningsweg: Oraal gebruik

Waar wordt Ascal voor gebruikt?

Ascal is een zogenaamde NSAID. NSAIDs zijn geneesmiddelen die een pijnstillende, koortsverlagende en ontstekingsremmende werking hebben. U kunt Ascal gebruiken wanneer u last heeft van hoofdpijn, keelpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na inenting (vaccinatie).

Waar kun je pijnstillers kopen?

Receptmedicijnen kunt u alleen bij een apotheek kopen. Voor zelfzorgmedicijnen heeft u geen recept nodig. Deze medicijnen kunt ook bij de drogist of in de supermarkt krijgen.

Hoe lang duurt het voordat Ascal werkt?

Carbasalaatcalcium remt de vorming van bloedstolsels. De remmende werking op de vorming van bloedstolsels begint direct na inname. Na enkele dagen van gebruik is het effect optimaal.

Waar is Carbasalaatcalcium voor?

Carbasalaatcalcium verlaagt de koorts en vermindert spierpijn, hoofdpijn, keelpijn en pijn door bijholteontsteking. Het pijnstillende effect begint binnen een half uur en houdt drie tot zes uur aan. De koorts zal ongeveer een uur na gebruik dalen. De koortsverlagende werking houdt ongeveer zes uur aan.

You might be interested:  FAQ: Recept Met Mascarpone En Slagroom?

Welke maagbeschermers zijn er?

Dit zijn medicijnen met de werkzame stof esomeprazol, lansoprazol, omeprazol, pantoprazol en rabeprazol. Deze soort maagzuurremmers kunt u vooral op recept krijgen. Slechts een aantal, in een lagere sterkte, kunt u bij de drogist of apotheek kopen.

Wat is de werking van ascal?

Ascal remt het stollen van het bloed door de vorming van het enzym COX (cyclo-oxigenase) tegen te gaan. Het enzym COX stimuleert het kleverig worden van de bloedplaatjes, waardoor ze aan elkaar plakken en stolsels kunnen veroorzaken.

Is Ascal pijnstillend?

Carbasalaatcalcium is een ontstekingsremmende pijnstiller. Dit soort pijnstillers wordt ook wel NSAID’s genoemd. Het werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend. Carbasaatcalcium wordt ook gebruikt om te voorkomen dat bloed in de aderen samenklontert.

Is ascal een bloedverdunner?

Vandaag de dag is Ascal breed inzetbaar, als pijnstiller én als bloedverdunner. Ascal (carbasalaat calcium) in hoge dosering (van 300 tot 600 mg) werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en koortswerend.

Welke pijnstillers drogist?

Pijnstillers

  • Healthypharm. Paracetamol 500mg Caplet | 50ST.
  • Healthypharm. Paracetamol 500mg Tabletten | 50ST.
  • Leidapharm. Ibuprofen 400mg Tabletten | 20DR.
  • Leidapharm. Paracetamol 500mg | 50TB.
  • Leidapharm. Paracetamol Coffeine Tabletten | 20TB.
  • Apotex. APC Tabletten | 20TB.
  • Finimal. Tabletten | 50TB.
  • Aleve.

Welke pijnstiller bij welke pijn?

Begin met paracetamol of bij gewrichts- of spierklachten met een NSAID-gel. Deze pijnstillers werken goed en hebben de minste bijwerkingen. NSAID-tabletten of -zetpillen zoals ibuprofen, diclofenac, naproxen hebben meer bijwerkingen en zijn niet voor iedereen geschikt.

Wat is de beste pijnstiller bij hoofdpijn?

Bij hoofdpijn raden we paracetamol aan. Dit medicijn wordt meestal goed verdragen, ook door mensen met maagklachten. Paracetamol gaat in het algemeen goed samen met andere medicijnen. U kunt dit medicijn ook (in beperkte mate) gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

You might be interested:  Question: Kaasfondue Recept Zonder Alcohol?

Wat is de werking van acenocoumarol?

Acenocoumarol zorgt ervoor dat bloed minder makkelijk samenklontert (antistollingsmedicijn). Hierdoor heeft u minder kans op trombose. Bij trombose en bepaalde hartritmestoornissen. En na een hartinfarct, beroerte (herseninfarct of TIA), om herhaling te voorkomen.

Hoe lang blijft ascal in je bloed?

Als u stopt met het slikken van bloedplaatjesremmers, duurt het 10 dagen voordat de werkzame stoffen uit uw bloed zijn.

Is Carbasalaatcalcium hetzelfde als Ascal?

Als antistollingsmiddel is carbasalaatcalcium verkrijgbaar onder de merknamen Ascal ’38’, Ascal Cardio en als het merkloze Carbasalaatcalcium Neuro en Carbasalaatcalcium Cardio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post