Quick Answer: Surinaamse Bloedworst Bouillon Recept?

0 Comments

Wat is Surinaamse bere?

Bloedworst, vleesworst, fladder, bere, spareribs, aggu tere (varkensstaart), zijn een greep uit een groep delicatessen dat menig Afro-Surinamer graag verorbert. Deze delicatessen worden ook vaker met trots genoemd als gevraagd wordt naar Afro- Surinaamse delicatessen.

Wat is fladder en bere?

Fladder wordt gemaakt van de lebmaag van de Koe. Het start bij het grondig reinigen van de Lebmaag en vervolgens een aantal uur uitkoken zodat het een malse bite krijgt. Voordat de Fladder geconsumeert wordt gaat het in een heerlijke kruidige bouillon van surinaamse kruiden, selderij en pittige madame jeanette pepers.

Wat zit er in een bloedworst?

Bloedworst is een worst gewoonlijk bestaande uit een mengsel van bloed (meestal van het varken, maar er bestaat ook runderbloedworst), vet of reuzel (smout), spek, kruiden en vulmiddelen (rogge, brood, gerst, en/of havermout). Het is een bijproduct van de slacht en werd vroeger traditioneel in de herfst gemaakt.

Wat zit er in Surinaamse Vleesworst?

Dit is een worstvariant dat qua kleur en textuur vergelijkbaar is met de engelse white pudding, de franse boudin blanc of de duitse bratwurst maar qua smaak weldegelijk verschilt. De Surinaamse vleesworst is kruidiger en pittig van smaak. De basis bestanddelen van deze varaiant zijn mager rundervlees of Kip.

You might be interested:  FAQ: Aardappel Met Schil Recept?

Hoe gezond is een bloedworst?

Er zit 32,6 gram vet in 1 plak (100 gram) bloedworst, waarvan 11,4 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.

Waar wordt Tongenworst van gemaakt?

Tongenworst is een worst die gemaakt wordt van de tong van runderen. Doordat het bloed uit de tong meegekookt kan worden bij het maken van de tongenworst, valt tongenworst onder de bloedworsten. De voedingswaarde per 100 gram van tongenworst is 261 kcal of 1081 kJ.

Waaruit bestaat Witte beuling?

De hagelwitte pensen zijn gemaakt van wit brood, geweekt in melk en ei. En vlees natuurlijk: mager varkensvlees en varkensbuik, gekruid met zout, peper, foelie, koriander, nootmuskaat en gember. De slager maalt het mengsel van brood en vlees, en vult het af in varkensdarmen.

Wat zit er in zwarte pens?

Het basisrecept van de zwarte pensen bestaat uit varkenskopvlees en spek, gemengd met brood, bloed, peper, zout en piment. De pensen hebben daarbij een vrij vaste, maar lichte structuur.

Hoe warm je Vleesworst op?

Vleesworst gaar stomen. Worst kan ingevroren worden, voor gebruik opwarmen in kokend water.

Hoe warm je worst op?

Bij ‘verse’ rookworst van de slager, die ook wel ambachtelijke rookworst wordt genoemd, moet de worst nog wel gegaard worden door hem te wellen in water. Hij is weliswaar gerookt, maar het vlees is nog rauw. Wellen doe je door de worst ongeveer 15 minuten te verwarmen in water dat net niet aan de kook is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post