Quick Answer: Recept Kervelsoep Verse Kervel?

0 Comments

Hoe bereid je kervel?

Van het kruid kun je zowel de blaadjes als de stengels verwerken. Laat de stengels meetrekken in de soep en voeg pas op het laatste moment de fijngesneden blaadjes toe. Kervel wordt voornamelijk gebruikt voor de bereiding van soepen, maar is ook erg lekker bij salades, eier- en wortelgerechten.

Wat te doen met kervel?

Verse kervelbladeren passen goed in vele fijne gerechten, zoals (groene) salades, soepen en sauzen. Men gebruikt ook wel geblancheerde stengels in salades. Gedroogde kervel gebruikt men ook vaak in soepen en sauzen, maar ook bijvoorbeeld in lamsvleesgerechten.

Hoe verse kervel gebruiken?

Je kunt kervel zo gebruiken:

 1. Fijngeknipt in een sterke runderbouillon als kervelsoep.
 2. In tomaten- of courgettesoep.
 3. Fijngeknipt over gekookte worteltjes.
 4. Fijngeknipt in vissauzen.
 5. In kruidenboter samen met andere kruiden (bieslook, peterselie).
 6. In saladedressings en vinaigrette.
 7. Door een komkommersalade.

Hoe kervel fijn snijden?

Verwijder eerst de minder mooie of verkleurde bladeren. Daarna was je de kervel. Eventueel kun je de kruiden daarna met wat keukenpapier droog deppen. Vervolgens kun je het fijn snijden of grof hakken, afhankelijk van wat je precies nodig hebt voor het recept dat je wilt maken.

You might be interested:  Hoofdpijn Medicijnen Zonder Recept?

Wat vervangt kervel?

Kun je geen kervel vinden? Vervang hem dan door peterselie. De smaak van je gerecht zal dan natuurlijk wel iets veranderen.

Wat kun je gebruiken ipv kervel?

Het blad en de zaden zijn alleen vers lekker, drogen veroorzaakt vrijwel volledig smaakverlies. Als Roomse kervel wordt gebruikt om gewone kervel te vervangen, is het raadzaam om peterselie toe te voegen. Er zijn enkele giftige plantensoorten die veel op kervel lijken, zoals dolle kervel.

Wat te doen met bonenkruid?

Het is niet alleen een lekker, maar ook een mooi plantje. Bonenkruid mag je in alle gerechten laten meekoken. Zoals de naam al zegt, past bonenkruid uitstekend bij peulvruchten. Als je het meekookt met spruitjes of andere koolsoorten, neemt het de sterke en soms onaangename geur weg.

Wat smaakt als kervel?

Kervel, en vooral als het jong is, smaakt een beetje naar anijs, maar ook een beetje zoet. Er bestaat ook nog Romeinse kervel dat een beetje lijkt op een combinatie van de smaken peterselie en anijs.

Kan ik verse kervel invriezen?

Hoe moet je kervel invriezen?

 1. Kervel afspoelen, droogmaken en fijnsnijden.
 2. Ijsblokjesvorm met deksel voor 2/4 met kervel vullen en 1/4 met olijfolie of water.
 3. Plak een etiket met datum en kruidensoort op de verpakking.
 4. Stop het in de diepvries bij -18°C voor maximaal 3 maanden.

Is kervel een wintergroente?

Kervel is eigenlijk een tweejaarlijkse plant: het eerste jaar vormt hij blad en het tweede jaar bloeit hij. Kervel wordt vooral als eenjarige gekweekt voor het blad, dat je in het eerste jaar doorlopend kunt oogsten. Omdat kervel vooral voor het blad wordt gekweekt, wordt hij jaarlijks opnieuw gezaaid.

You might be interested:  Readers ask: Medicijnen Bestellen Via Internet Zonder Recept?

Waar koop je verse kervel?

Algemeen. Bij Groentebroer.nl kan je dagelijks verse Kervel bestellen. De kervel die je bij Groentebroer.nl kunt kopen is een lichtzoete, anijsachtige smaak. Kervel is verwant aan peterselie en koriander.

Wat kun je gebruiken in plaats van Dragon?

11 Beste Dragon -vervangers: verse en gedroogde kruidenvervangers

 • Engelwortel.
 • Basil.
 • Kervel.
 • Dille.
 • Venkel (bladeren of zaden)
 • Marjolein.
 • Oregano.
 • Peterselie en Kaneel.

Hoe bewaar je kervel?

Verse kervel kun je koel, in een plastic zak of in vershoudfolie een paar dagen bewaren. Invriezen is mogelijk, maar dan moet je de kervel wel direct na ontdooien gebruiken. Anders gaat het aroma namelijk verloren. In een goed gesloten plastic zak is kervel tot 12 maanden houdbaar in de diepvries, bij minimaal -18°C.

Waar kan ik Dille voor gebruiken?

Kook dille nooit mee met het gerecht, want dan verdwijnt de smaak. Dille wordt veel bij vis gebruikt en dan doe je de dille er vlak voor het opdienen bij. Je kunt ook dilleboter maken door heel veel fijngesneden dilleblad door boter te mengen. Als je hiervan een plakje op de vis doet dan krijg je hetzelfde effect.

Kun je de steeltjes van munt eten?

Denk aan laurier, tijm of rozemarijn; door die stevigheid ideaal om mee te sudderen in gerechten, maar de steel en het blad is niet mals genoeg om rauw te eten. Zachte kruiden zijn een stuk kwetsbaarder. Basilicum, peterselie of munt bijvoorbeeld. Zachte kruiden kan je het beste koel bewaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post