Quick Answer: Pil Ophalen Apotheek Zonder Recept?

0 Comments

Kan je de pil zonder recept bij de apotheek halen?

De pil wordt gemaakt in veel verschillende sterktes. Daarom is de pil alleen verkrijgbaar met een recept. Het eerste recept voor de pil krijg je bij je huisarts of bij het Sense-spreekuur bij jou in de buurt. Herhaalrecepten kun je gewoon via de apotheek krijgen.

Heb je een herhaalrecept nodig voor de pil?

Voor de herhaalservice heeft u bijna altijd een herhaalrecept nodig. Alleen voor de anticonceptiepil, insuline en diabetesmateriaal heeft u geen herhaalrecept nodig.

Hoe lang blijven medicijnen bij de apotheek liggen?

Buiten openingstijden van de apotheek kunt u de medicijnautomaat alleen van buitenaf bedienen. Hoe lang blijven mijn medicijnen in de medicijnautomaat liggen? Nadat u een bericht per e-mail hebt ontvangen, kunt u uw medicijnen afhalen. U heeft hiervoor 3 dagen de tijd.

Hoe haal je de pil bij de apotheek?

Met het recept van de huisarts kunt u de pil bij de apotheek halen. U kunt na een paar maanden met uw huisarts bespreken of de pil u bevalt en of u last hebt van bijwerkingen. Inwendig onderzoek is niet nodig.

You might be interested:  FAQ: Recept Groene Smoothie Afvallen?

Waar kan ik de pil krijgen?

De pil is alleen verkrijgbaar bij de apotheek, op doktersvoorschrift. Ga langs bij je huisarts of gynaecoloog. Die bekijkt met jou of de pil het beste anticonceptiemiddel is voor jou.

Kun je de pil bij de drogist kopen?

Nu is de pil alleen verkrijgbaar op recept van de huisarts bij de apotheek. Borst verwacht een prijsdrukkend effect, omdat een vrijere distributie leidt tot meer concurrentie. Bovendien vervalt de twee gulden, die de apothekers per recept in rekening brengen.

Wat als je een keer de pil vergeet?

Neem de vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in. Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af. Je bent dan tegen zwangerschap beschermd. Extra maatregelen, zoals de morning-afterpil of een condoom zijn niet nodig.

Is een stopweek nodig?

Vanaf het eerste moment dat je als meisje begint met de anticonceptiepil krijg je het advies na drie weken een zogenoemde ‘ stopweek ‘ in te lassen. In Groot-BrittanniĆ« is dit advies nu aangepast: de pil mag elke dag van de maand worden geslikt. Stoppen zou geen enkel gezondheidsvoordeel opleveren.

Hoe krijg ik een herhaalrecept?

Voor de herhaalservice maken de apotheek en je huisarts afspraken over hoe zij omgaan met herhaalrecepten. Ze zorgen er samen voor dat de herhaalmedicatie op tijd klaar staat in de apotheek, of bij je thuis wordt bezorgd. Die afspraken kunnen per apotheek en arts verschillen.

Hoe snel recept bij apotheek?

Indien u gebruik maakt van de Herhaalservice ontvangt u de medicijnen meestal een week voordat uw medicijnen op zijn. Mocht u geen gebruik maken van de Herhaalservice dan kunt u zelf een recept aanvragen bij uw arts. U kunt altijd contact opnemen met uw eigen apotheek voor meer informatie.

You might be interested:  Quick Answer: Gin Tonic Komkommer Recept?

Kan ik medicijnen halen bij een andere apotheek?

Op basis van een geldig recept kunt u in iedere apotheek uw geneesmiddelen verkrijgen. U hoeft daarvoor niet bij een apotheek te zijn ingeschreven.

Kun je medicijnen ophalen bij andere apotheek?

Ben ik verplicht mijn geneesmiddelen altijd bij dezelfde apotheek te halen? Nee, in Nederland kunt u zelf kiezen bij welke apotheek u uw geneesmiddelen haalt. Dat kan dus een andere apotheek zijn dan waar uw gegevens (al) bekend zijn.

Hoe werkt de pil in je lichaam?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%.

Welke vragen stelt de dokter voor de pil?

De huisarts stelt ook vragen over jouw medicijngebruik, ziektes in je familie en je levensstijl. De huisarts vraagt bijvoorbeeld hoe oud je bent en of je rookt. Deze dingen bepalen welke anticonceptie het beste bij jou past. De huisarts kan je daardoor een ander advies geven dan uit de keuzehulp naar voren komt.

Hoe werkt het slikken van de pil?

Je neemt de pil in met water. Je slikt de pil elke dag op ongeveer dezelfde tijd. Bijvoorbeeld ‘s avonds voordat je gaat slapen. TIP: Leg je pilstrip neer op een plek waar je hem niet vergeet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post