Quick Answer: Kip Kerrie Rijst Recept?

0 Comments

Wat doe je in Kipkerrie?

Ingrediënten

 1. 150 gr rijst.
 2. 275 gr kip.
 3. 200 gr ananas.
 4. 200 gr sperziebonen.
 5. 1 ui.
 6. 0.5 blokje kippenbouillon.
 7. 125 ml creme fraiche.
 8. snufje komijn.

Wat zit er in kerrie?

In een ‘gewoon’ zakje kerriepoeder zit kurkuma, koriander, mosterdzaad, zwarte peper, fenegriek, karwijzaad, gember, komijn, selderijzaad, piment, nootmuskaat, venkelzaad en lavas. Maar in de biologische variant heeft de lavas plaatsgemaakt voor kruidnagel en zit er helemaal geen mosterd in.

Hoe gebruik je kerriepoeder?

Kerriepoeder in gerechten Het fijne aan kerriepoeder is dat het bijna voor alles gebruikt kan worden. Niet alleen is het een basis voor sauzen. Je kunt er ook de kip mee kruiden, alvorens je deze gaat bakken. Ook in de Hollandse keuken wordt kerrie vaak gebruikt om de groenten een extra smaak te geven.

Waar komt kip kerrie vandaan?

Kerrie is afkomstig uit India, waar het woord “kari” saus betekent. Het gebruik van dit type kruidenmengsels werd door de Engelsen overgenomen, waarbij het woord verhaspeld werd tot “curry”. De toepassing van kerrie in de Indonesische keuken is door de Indonesiërs van India overgenomen.

Hoe wordt kerrie poeder gemaakt?

Vaak bestaat de basis uit komijnzaad, korianderzaad, zwarte peper, gedroogde chili, bruin mosterdzaad, fenegriekzaad en kurkuma. Deze specerijen worden gecombineerd met onder andere gedroogde gember, venkel, piment, kardemom, kruidnagel en kaneel.

You might be interested:  Ketoconazol Shampoo Zonder Recept?

Hoe smaakt kerrie?

Smaak. Kerrie zoals we dat in Nederland kennen heeft een milde, zoete smaak en een heel kenmerkende geur. Het is heel aromatisch, waardoor er vaak niet heel veel van nodig is.

Wat past bij kerriepoeder?

Afhankelijk van het recept, kunnen aanvullende ingrediënten zoals gember, knoflook, asafoetida, venkel, karwij, kaneel, kruidnagel, mosterdzaad, groene kardemom, zwarte kardemom, nootmuskaat en zwarte peper worden opgenomen. Kerrie past goed bij vleesgerechten, groenten, vis, roerbakschotels of sauzen.

Is currypoeder hetzelfde als kerriepoeder?

In de winkel koop je potjes of zakjes met curry- of kerriepoeder. In dat geval gaat het om een mix van specerijen die wereldwijd gebruikt wordt voor allerhande kruidige gerechten. De term ‘ kerrie ‘ wordt voornamelijk in Nederland gebruikt. Belgen houden het bij currypoeder.

Welke kruiden passen goed bij kerrie?

Gebruik en toepassing van kerrie

 • geelwortel.
 • gember.
 • kardemom.
 • koriander.
 • kruidnagel.
 • karwij.
 • komijn.
 • zwarte peper.

Waar komt curry saus vandaan?

De uitvinding van curryketchup wordt toegeschreven aan Herta Heuwer, die op 4 september 1949 in Berlijn-Charlottenburg voor het eerst een gekookte en gebraden worst met een saus van tomatenpuree, kerriepoeder, worcestersaus en andere ingrediënten verkocht.

Waar komt de curry vandaan?

Curry is een gerecht dat oorspronkelijk van het Indisch subcontinent stamt en zich in de loop van de eeuwen over grote delen van Azië heeft verspreid. Het gerecht bestaat uit een combinatie van kruiden, specerijen, groenten en soms vlees. Er zijn vele varianten mogelijk en het gerecht kent ook regionale verschillen.

Welke kleur heeft kip curry?

Kurkuma verleent de kip curry haar karakteristieke, gele kleur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post