Quick Answer: Hooikoorts Medicijnen Zonder Recept?

0 Comments

Wat is het beste medicijn tegen hooikoorts?

Hooikoorts tabletten die antihistamines bevatten, werken het beste. Dat zijn bijvoorbeeld tabletten met acrivastine, cetirizine, clemastine en loratadine. De meeste mensen gebruiken cetirizine hooikoorts tabletten of loratadine hooikoorts tabletten. Deze medicijnen kun je zonder recept kopen.

Wat gebruiken bij hooikoorts?

In het kort

 • Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen.
 • U niest veel, heeft een verstopte neus, jeukende/tranende ogen, u hebt het benauwd en bent moe.
 • Een neusspray of medicijnen tegen allergie (antihistaminica) helpen.
 • Ook een neusspray met een ontstekingsremmer helpt.

Wat is beter loratadine of cetirizine?

Cetirizine en loratadine hebben de voorkeur bij milde hooikoortsklachten die af en toe voorkomen. Voor bepaalde groepen mensen is cetirizine iets minder geschikt. En hoewel het risico klein is, is de kans op bijwerkingen met cetirizine iets groter dan bij loratadine.

Welke pillen tegen allergie?

Voorbeelden van medicijnen tegen allergie zijn: azelastine-spray en levocabastine-spray, of tabletten met desloratadine of cetirizine.

Welke antihistamine bij hooikoorts?

De volgende medicijnen hebben de voorkeur.

 • Loratadine en cetirizine. Deze medicijnen kunt u zowel bij hooikoorts als bij allergie voor huisdieren of huisstofmijt gebruiken.
 • Xylometazoline, oxymetazoline en tramazoline. Deze zijn verkrijgbaar als neusspray of als neusdruppels en helpen alleen bij een verstopte neus.
You might be interested:  FAQ: Duratears Oogdruppels Zonder Recept?

Kan hooikoorts weggaan?

Soms groeien mensen er overheen. De meeste mensen krijgen dus tussen hun tiende en dertigste hooikoorts, en de meesten groeien er vanzelf overheen, gemiddeld tussen de tien en dertig jaar na het ontstaan ervan, maar meestal blijf je er in lichte mate last van houden.

Wat te doen tegen loopneus bij hooikoorts?

Hoe kan ik een loopneus tegen gaan? Je kunt een neusspray kopen met Xylometazoline erin, deze neusspray is te koop bij drogist en apotheek. Xylometazoline zorgt ervoor dat de bloedvaten in de neus samenknijpen, waardoor er minder vocht ontstaat.

Wat helpt tegen hooikoorts Kruidvat?

Top 6 producten

 • Prevalin Direct. 20ml – Hooikoorts neusspray.
 • Kruidvat Anti-Allergie Neusspray Natriumcromoglicaat 40 mg/ml. 10ml.
 • Prevalin Allerstop 10mg Tabletten. 14 stuks – Hooikoorts tabletten.
 • Reactine Hooikoorts Tabletten. 21 stuks.
 • Kruidvat Hooikoorts Tabletten. 14 stuks.
 • Prevalin Direct Plus. 20ml – Hooikoorts neusspray.

Wat is de beste neusspray tegen hooikoorts?

Een neusspray met cromoglicinezuur voorkomt het vrijkomen van histamine. Hierdoor worden de allergische klachten zoals een loopneus, verstopte neus en niesbuien voorkomen. Je kunt deze neusspray preventief gebruiken.

Is Reactine hetzelfde als cetirizine?

Cetirizine is sinds 1987 internationaal op de markt. Het is zonder recept verkrijgbaar onder de merknamen Hooikoortstablet Cetirizine, Allergietablet cetirizine, Prevalin Allerstop, Reactine en Zyrtec en als het merkloze Cetirizine in tabletten en in drank.

Wat zijn antihistaminica en wat zijn de meest algemene bijwerkingen?

Antihistaminica zijn middelen die allergische reacties onderdrukken. Ze blokkeren de werking van het lichaamseigen histamine. Histamine ligt in bepaalde cellen opgeslagen en komt vrij nadat het lichaam in contact is geweest met een allergeen (een stof waar iemand allergisch voor is).

You might be interested:  Question: Stoofvlees Met Groenten Recept?

Hoe lang moet je Hooikoortstabletten gebruiken?

Voor hooikoorts is enkele weken gebruik meestal voldoende. Bij een allergie het hele jaar door kunt u het gebruiken zolang u klachten heeft. Mocht u na drie dagen gebruik geen verbetering merken, dan heeft u waarschijnlijk geen baat bij dit medicijn. Overleg dan met uw arts.

Wat helpt tegen allergieen?

Gelukkig zijn er tegen allergie allerlei medicijnen.

 • Crèmes tegen allergisch eczeem.
 • Oogdruppels tegen jeukende ogen.
 • Neussprays tegen loopneus/niezen/dichtzittende neus.
 • Tabletten tegen allergie (antihistaminica)

Welke oogdruppels hooikoorts?

Levocabastine in oogdruppels is een anti-allergiemedicijn. Bij allergische oogklachten, zoals hooikoorts en door allergie ontstoken ogen. U kunt de oogdruppels het beste ‘s ochtends en ‘s avonds gebruiken.

Welke neusspray tegen allergie?

Levocabastine is een anti-allergiemedicijn. Bij allergische neusklachten, zoals hooikoorts en door allergie ontstoken neus. U kunt de neusspray het beste ‘s ochtends en ‘s avonds gebruiken. De klachten worden binnen 10 minuten minder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post