Quick Answer: De Pil Zonder Recept?

0 Comments

Kun je de pil zonder voorschrift krijgen?

De pil is enkel op doktersvoorschrift verkrijgbaar.

Waar kan ik de pil kopen?

De pil is alleen verkrijgbaar bij de apotheek, op doktersvoorschrift. Ga langs bij je huisarts of gynaecoloog. Die bekijkt met jou of de pil het beste anticonceptiemiddel is voor jou. De dokter kan je een specifieke soort pil voorschrijven.

Kun je de pil bij de drogist kopen?

Nu is de pil alleen verkrijgbaar op recept van de huisarts bij de apotheek. Borst verwacht een prijsdrukkend effect, omdat een vrijere distributie leidt tot meer concurrentie. Bovendien vervalt de twee gulden, die de apothekers per recept in rekening brengen.

Heb je een herhaalrecept nodig voor de pil?

Voor de herhaalservice heeft u bijna altijd een herhaalrecept nodig. Alleen voor de anticonceptiepil, insuline en diabetesmateriaal heeft u geen herhaalrecept nodig.

You might be interested:  Often asked: Granola Recept Jamie Oliver?

Kan je de pil halen bij de apotheek?

Met het recept van de huisarts kunt u de pil bij de apotheek halen. U kunt na een paar maanden met uw huisarts bespreken of de pil u bevalt en of u last hebt van bijwerkingen. Inwendig onderzoek is niet nodig.

Kun je de pil online bestellen?

Pilonline.nl | De goedkoopste anticonceptiepil van Nederland | Bestel de Pil online.

Kan je zomaar beginnen met het slikken van de pil?

Omdat je menstruatie ná het stoppen met de pil opnieuw (een beetje) ontregeld kan zijn, hoef je in dit geval niet te wachten tot de eerste dag van jouw menstruatie. Je kunt dus gewoon de huisarts bellen voor een recept om opnieuw te beginnen met de pil. Maak de hele pilstrip af en las een stopweek in.

Hoe werkt de pil in je lichaam?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%.

Heb je een eisprong bij de pil?

Elke maand komt er een nieuwe eicel in je baarmoeder. Dit gebeurt tijdens de eisprong. Bij een echte menstruatie ruimt je lichaam deze eicel op. Als je de pil op de juiste manier slikt, krijg je geen eisprong.

Kun je zwanger raken in de stopweek van de pil?

Kan je zwanger raken in de stopweek van je pil? Seksuoloog Alexander Witpas: ‘Nee, je bent in de stopweek even goed beschermd tegen ongeplande zwangerschap als in de andere weken van je cyclus, tenminste als je de pil correct inneemt.

You might be interested:  Often asked: Recept Stoofvlees Met Bier?

Hoe vraag je het best aan je huisarts als je de pil kan krijgen?

Om te beginnen met de anticonceptiepil neem je contact op met je huisarts. Aan de hand van een aantal vragen stelt jouw huisarts vast welke soort pil het beste bij jou en je situatie past. Je arts schrijft vervolgens een recept uit waarmee je de anticonceptiepil bij de apotheek op kunt halen.

Wat zijn de nadelen van de pil?

Niet iedere vrouw hoeft hier last van te krijgen, maar er zijn een aantal klachten die veel voorkomen:

  • Doorbraakbloedingen of spotting (vooral in de eerste maanden)
  • Hoofdpijn.
  • Verminderd libido.
  • Pijnlijke of gespannen borsten.
  • Stemmingswisselingen.
  • Emotionele of sombere stemming.
  • Vocht vasthouden.
  • Gewichtstoename.

Wat als je een keer de pil vergeet?

Neem de vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in. Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af. Je bent dan tegen zwangerschap beschermd. Extra maatregelen, zoals de morning-afterpil of een condoom zijn niet nodig.

Is een stopweek nodig?

Vanaf het eerste moment dat je als meisje begint met de anticonceptiepil krijg je het advies na drie weken een zogenoemde ‘ stopweek ‘ in te lassen. In Groot-Brittannië is dit advies nu aangepast: de pil mag elke dag van de maand worden geslikt. Stoppen zou geen enkel gezondheidsvoordeel opleveren.

Hoe krijg ik een herhaalrecept?

Voor de herhaalservice maken de apotheek en je huisarts afspraken over hoe zij omgaan met herhaalrecepten. Ze zorgen er samen voor dat de herhaalmedicatie op tijd klaar staat in de apotheek, of bij je thuis wordt bezorgd. Die afspraken kunnen per apotheek en arts verschillen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post