Question: Zoete Witte Kool Recept?

0 Comments

Hoe moet je witte kool snijden?

Als je de kool in kleine stukken wilt snijden, snijd je deze tot de stronk verticaal in. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop je uien snippert. Snijd een paar keer voor grotere stukken en meerdere keren voor kleinere stukken. Vervolgens snijd je hem in dikkere of dunnere repen die vanzelf uiteenvallen.

Kun je witte kool rauw eten?

Je kunt hem roerbakken, stoven, roosteren, allemaal met fijn resultaat. Maar je kunt ook de witte kool rauw eten en daar gaan we het vandaag over hebben. Witte kool salade is namelijk een knapperig, verfrissend goed idee. Ik zet even voor je op een rijtje waarom.

Kun je witte kool rauw invriezen?

Je kunt wittekool ook uitstekend invriezen, nadat je hem hebt versnipperd en twee minuten hebt geblancheerd. Bij sluitkolen gaat men na of er nog losse bladeren aanwezig zijn.

Wat kun je met kool?

Kool kun je in bijna elk ander gerecht gebruiken om mee te bakken met uitjes, te roerbakken in een groentemix, of rauw in een salade. Bovendien is kool uitstekend toe te voegen aan een soep. Zo maak je vele gerechten extra lekker met kool terwijl door het gevarieerd gebruik deze groente nooit gaat vervelen.

You might be interested:  Readers ask: Shortbread Recept Jamie Oliver?

Hoe moet je spitskool snijden?

Spitskool snijden

 1. Verwijder de kapotte of vieze bladeren.
 2. Halveer de kool in de lengte. Je snijdt de kool dus door de stronk naar beneden.
 3. Leg de halve kool met de platte kant naar beneden en halveer nogmaals.
 4. Verwijder de harde stronk, deze is niet lekker.
 5. Snijd de spitskool vervolgens in reepjes.

Hoe ziet witte kool eruit?

Witte kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren. Witte kool is heel smakelijk om te eten en makkelijk klaar te maken. Witte kool wordt ook gebruikt om zuurkool van te maken. Witte kool heeft een neutrale smaak.

Welke Kool kun je rauw eten?

Kool kun je wokken, koken en rauw eten

 • Broccoliroosjes: 3 minuten.
 • Bloemkoolroosjes: 5 minuten.
 • Zuurkool: 5 minuten.
 • Paksoi: 7 minuten.
 • Chinese kool: 8 minuten.
 • Spruitjes, boerenkool, savooiekool: 10 minuten.
 • Witte kool, spitskool: 12 minuten.
 • Rode kool: 17 minuten.

Wat is het verschil tussen witte kool en spitskool?

Spitskool is familie van de witte kool. De smaak is wat sappiger en lichter dan die van witte kool. Net als Chinese kool en witte kool kun je met deze kool alle kanten op: van Westerse tot Oosterse gerechten en van rauw tot gebakken. De bereiding is net als die van witte kool en Chinese kool.

Welke vitaminen zitten in witte kool?

Of kool als ‘medicijn’ werd gebruikt is onduidelijk, maar kooleters hadden wel een streepje voor: de kool zit bomvol vitamine C. Rauwe witte kool bijvoorbeeld bevat meer dan de dubbele hoeveelheid vitamine C (80 mg per 100 gram) als bijvoorbeeld mandarijnen (30 mg), broccoli bevat 93 mg.

You might be interested:  FAQ: Babi Pangang Recept Van De Chinees?

Kan spitskool rauw in de vriezer?

Verse spitskool kun je na blancheren (2-4 minuten) tot 12 maanden in de diepvries bewaren. Gare spitskool kun je 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries bewaren in een afgesloten bewaarbakje.

Hoe lang blijft witte kool houdbaar?

Panklare (voorgesneden) witte kool bewaar je afgedekt met vershoudfolie een paar dagen in de koelkast. Verse witte kool kun je na blancheren (2-4 minuten) tot 12 maanden in de diepvries bewaren.

Hoe moet je kool bewaren?

Je kan de kool buiten de koelkast bewaren, maar hij is langer houdbaar in de koelkast. Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar in de koelkast. Blancheer witte kool kort voor invriezen.

Hoe lang moet je witte kool koken?

Verwijder de harde stronk en maak van de witte kool reepjes. Was de gesneden kool onder koud stromend water. Vervolgens kun je witte kool koken in een pan kokend water met een snufje zout. Na 10 tot maximaal 15 minuten is de witte kool gaar.

Welke smaak heeft spitskool?

Spitskool smaak Spitskool heeft een zachte smaak. Spitskool is wat sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool.

Waar kan ik witte kool kopen?

Witte kool bestellen | Albert Heijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post