Question: Recept Spaghetti Van Courgette?

0 Comments

Wat is courgette spaghetti?

Spaghetti van courgette, ook wel ‘courgetti’, is lekker, licht en supergezond. Wanneer je voor courgettespaghetti gaat, eet je koolhydraatarm én krijg je extra groente binnen. Je kunt courgettespaghetti zelf maken door dunne sliertjes te snijden met een mes of een speciale spiraalsnijder.

Hoe maak ik slierten van courgette?

Zo maak je het: Was de courgette, maak spiralen met behulp van een spiraalsnijder of snij met een dunschiller of kaasschaaf lange dunne plakken van de courgette. Leg enkele plakken op elkaar en snij er met een groot scherp mes lange dunne repen van. Deze video komt van www.PuurGezond.nl.

Hoe maak je spaghetti slierten van courgette?

Ja, van courgettes kan je spaghetti (of noodles) maken. Je duwt de courgette door een spiraalsnijder (of spiralizer) en je krijgt fijne sliertjes die je als gezonde spaghetti kan gebruiken. Deze kan je zowel warm met een pastasaus als rauw eten. Bijvoorbeeld in een salade.

Kan ik courgette spaghetti invriezen?

Je kunt bijna alles wel invriezen, ook courgette spaghetti maar je kunt het na het ontdooien niet meer als zodanig op je bord krijgen. Dat wil zeggen, eenmaal ingevroren courgette spaghetti die ontdooid, wordt zacht en nattig. Je kunt deze spaghetti natuurlijk wel weer voor een soep of saus gebruiken.

You might be interested:  FAQ: Gieser Wildeman Peren Recept?

Hoelang is courgette spaghetti houdbaar?

In de koelkast kan een bereide en snel afgekoelde Courgette, tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje bewaard worden. Bereide Courgette kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.

Hoeveel Courgetti?

Gebruik ongeveer 1 courgette per persoon. Dat lijkt heel veel, maar de courgette slinkt heel erg. Was de courgette goed, want de schil eet je ook mee. Snijd de courgette in mooie slierten met de spiraalsnijder, of met een dunschiller.

Kan courgette in de diepvries?

Courgette invriezen is een prima idee als je ze lekker lang wil bewaren. Spoel de courgettes goed af, snijd ze in schijfjes en blancheer de plakjes gedurende twee minuten.

Kun je een courgette rauw eten?

Omdat courgette een super gezonde groente is en alle vitamines en mineralen bewaard blijven als je deze groente niet verhit, is het eten van rauwe courgette erg gezond.

Wat is de beste Spiraalsnijder?

Door zijn kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit hebben wij de Lurch Spirali gekozen tot beste spiraalsnijder algemeen. De Lurch Spirali is erg gebruiksvriendelijk en kan door iedereen gebruikt worden voor het maken van verschillende slierten of linten groenten en aardappelen.

Hoe gebruik je de Spiraalsnijder?

De spiraalsnijder bestaat uit twee delen. Deel 1 is een ding met spiesen waar je je groente op vast moet prikken. Deel 2 bestaat uit de mesjes waarmee je de sliertjes snijdt. Afhankelijk van via welke kant je de groente door de spiraalsnijder duwt en draait, krijg je iets dikkere of iets dunnere sliertjes.

You might be interested:  FAQ: Chinese Kool Recept Wok?

Wat is Spiraalsnijder?

Met een ​ spirelli snijd je ze eenvoudig in lange slierten. Er zijn mensen die denken dat ze dat ook zonder speciaal apparaat kunnen, maar dat kost veel tijd, is niet gemakkelijk, minder veilig en gaat er ook niet zo mooi uitzien als met een spiraalsnijder.

Waar koop ik een Spiraalsnijder?

Blokker heeft regelmatig goede en goedkope spiraalsnijders in de aanbieding. Zoals bijvoorbeeld de spiraalsnijder uit de folder van Blokker de Groentesnijder met mesjes. Een erg handig spirelli groentesnijder apparaat waarmee je eenvoudig diverse soorten groenten in sierlijke slinger kunt snijden, dun smal of breed.

Kan je courgette rauw invriezen?

Je kan rauwe (versneden) groenten invriezen. Dat geldt dus ook voor courgetten en het vruchtvlees van pompoen. Maar, om verkleuring te beperken en een maximale kwaliteit te behouden, is het wel aan te raden om de groenten vooraf te blancheren.

Hoe courgette bewaren in diepvries?

Hoe moet je courgette invriezen?

  1. Verse courgette schoonmaken, afspoelen en in stukjes snijden.
  2. Blancheren: 1 min koken en 30 sec afspoelen in koud water.
  3. Courgette luchtdicht in ziplock zakjes of Tupperware stoppen.
  4. Paar uur invriezen, eruit halen en stukjes losschudden of kneden.

Hoe bewaar je een courgette?

Bewaar de groente niet in de koelkast, maar op een koele plaats zoals een voorraadkast. De courgette rijpt dan na en krijgt daardoor nog meer smaak. De courgette blijft 1 à 2 weken goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post