Question: Recept Snert Hollandse Erwtensoep?

0 Comments

Wat voor vlees in de erwtensoep?

Voor een lekkere erwtensoep gebruik je een mooi stukje varkensvlees met bot. Dat geeft gewoon extra smaak aan je snert. Neem dan een hammetje en laat deze minstens een uur trekken in ruim water tot een mooie bouillon. Daarbij kun je, naast de benodigde spliterwten, varieren wat je wil om een eigen recept te maken.

Wat voor kruiden doe je in de erwtensoep?

Hoe erwtensoep kruiden?

  • peper en zout;
  • basilicum;
  • bonenkruid;
  • dragon;
  • tijm.

Wat zijn Erwtensoepgroenten?

Wat zijn erwtensoepgroenten? De erwtensoepgroenten die je bij ons online kunt kopen, bestaan uit prei, knolselderij, wortelen en selderie. Voor het bereiden van een liter stevige, authentieke Hollandse soep heb je ongeveer vierhonderd gram gedroogde erwtensoepgroenten nodig.

Wat kun je het beste bij snert eten?

Serveer de erwtensoep met roggebrood en katenspek. Stokbrood of breekbrood kan natuurlijk ook!

Wat ipv Varkenskrabbetjes?

Vroeger werden o.a. varkenskrabbetjes, varkenspoten en zelfs varkensoren voor de erwtensoep gebruikt, maar dat kom je bijna nergens meer tegen. En bovendien kost het best veel werk om het vlees hier vanaf te plukken. Makkelijker is om gewoon karbonades en hamlappen of hamschijf te gebruiken.

You might be interested:  Often asked: Tramadol Online Kopen Zonder Recept?

Hoe krijg je dikke erwtensoep?

Snert moet lekker dik zijn; als ze aan de dunne kant is, kun je ze nog een poosje op het vuur laten staan zonder deksel zodat het nog enigszins inkookt! Als de soep erg dik is kun je een scheutje water toevoegen. Verwijder het mergpijpje (lekkernij voor je hond)en voeg evt. nog zout en peper toe.

Wat als de erwtensoep te dik is?

Verdun de soep eventueel met wat water of bouillon als het te dik is.

Waar komt de erwtensoep vandaan?

Soep die is gemaakt van erwten heeft een lange geschiedenis. De soep is al bekend van oude Griekse beschavingen van ca 500 v. Chr., maar werd mogelijk al vele eeuwen daarvoor in Voor-Azië bereid. In Noordwest- en Oost-Europa zijn dikke varianten populair.

Wat is een Hamschijf?

Hamschijf. De hamschijf komt van het dikke deel van een varkenspoot: de bovenpoot, ook wel ‘hips’ genoemd. Dit stuk bestaat uit vlees, been en zwoerd. Een hamschijf is bij uitstek geschikt voor stoofgerechten en soepen, maar je kunt ‘m ook rustig braden in de oven.

Waarom heet het snert?

Volgens van Dale’s etymologisch woordenboek komt dit woord uit het fries. Het woord ‘ snert ‘ en ‘snirt’ is in de betekenis van erwtensoep bekent sinds 1768. Het is waarschijnlijk verwant aan het woord ‘sneirts’ dat met drinken te maken heeft. “Met eenen sneirts” betekent: in één teug.

Hoeveel spliterwten op 1 liter water?

Altijd handig en lekker! Vul de pan met de gewenste hoeveelheid water. Houd ongeveer 2 liter aan per 500 gram spliterwten.

You might be interested:  FAQ: Recept Nachos Met Kaas En Gehakt?

Is erwtensoep goed voor je?

Erwtensoep bevat veel vitamines, waaronder vitamine A, B en C en daarnaast mineralen als fosfor, kalium en magnesium. Ook bevat erwtensoep veel eiwitten die licht verteerbaar zijn en houdt u vanwege de spliterwten lang een verzadigd gevoel.

Wat past er bij snert?

Ín de erwtensoep gaat natuurlijk rookworst. Wil je er iets bij serveren? Ga dan voor de ultieme klassieker: snert met roggebrood en plakjes katenspek.

Welk toetje na erwtensoep?

Als toetje vinden wij het altijd super lekker om zelf gemaakte rijstepap te eten na de erwtensoep! Dus hierbij ook het Rijstepap recept!

Waarom erwtensoep met roggebrood?

,,Spliterwten bevatten veel eiwitten; zonder toevoeging van vlees bevat erwtensoep al snel 10 gram eiwit per kop. Traditioneel eet je snert met roggebrood dat voor nog meer vezels zorgt. Warme soep eet je automatisch langzaam, waardoor het je een verzadigd gevoel geeft.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post