Question: Recept Rilette Van Varkensvlees?

0 Comments

Wat is rilette van varken?

Rillettes zijn een smeersel bereid uit vlees, vergelijkbaar met paté. Het vlees wordt in blokjes of plakken gesneden, gezouten en langzaam in vet gekookt, om vervolgens afgekoeld te worden met zodanig veel vet dat er een pasta ontstaat.

Hoe maak je rillettes?

De rillettes maken Zet het eendenvlees van de bouten in een pan met een laag jus de canard op, zodat het vlees net onder staat. Voeg een halve eetlepel appelstroop toe en kruid naar smaak met peper en zout. Laat dit op laag vuur sudderen totdat bijna al het vocht is verdampt. Giet het laatste beetje vocht af.

Wat is rillettes de canard?

Wat altijd in de kar belandt is rillettes de canard. Rillettes wordt gemaakt van een mengsel van mager en vet varkensvlees, is lichtgezouten en wordt urenlang in eigen vet gekookt tot een draderig en romig smeersel. Het komt oorspronkelijk uit de Touraine streek.

Kan je rillettes invriezen?

Doe het vlees in een schaal of schone glazen pot. Smelt het vet en giet dit over het vlees zodat het hele vlees bedekt is. Zo conserveer je het vlees en is het wekenlang houdbaar in de koelkast. Let op je kunt dit niet invriezen!

Wat zit er in rillettes?

Rillettes wordt gemaakt van een mengsel van mager en vet varkensvlees, is lichtgezouten en wordt urenlang in eigen vet gekookt tot een draderig en romig smeersel. Het komt oorspronkelijk uit de Touraine streek.

You might be interested:  Question: Recept Bruschetta Met Tomaat?

Welke wijn bij rillettes?

Droge witte wijn vormt een pittig contrast met het smeuïge vlees, zoals pinot bianco of pinot grigio. Een goede combinatie van fraîcheur (als contrast) en toch een tikje vettigheid (als harmonie), is chenin blanc uit de Loire of uit Zuid-Afrika (daar “steen” genoemd).

Wat is rillettes de canard Maigre?

Over een paté-achtig vleesgerechtje gemaakt van in draadjes uit elkaar getrokken gekonfijte eendenbouten.

Hoe lang kan je rillettes bewaren?

Tip van Martje: Als je een lik rillette uit het potje haalt, en je bedekt het vlees daarna weer met reuzel, dan kan je het in de koelkast wel een maand lang bewaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post