Question: Recept Erwtensoep Van Spliterwten?

0 Comments

Hoeveel spliterwten in de erwtensoep?

kook 300 g spliterwten 45 minuten met 1 liter water en 1/4 liter witte wijn.

Wat voor vlees in de erwtensoep?

Voor een lekkere erwtensoep gebruik je een mooi stukje varkensvlees met bot. Dat geeft gewoon extra smaak aan je snert. Neem dan een hammetje en laat deze minstens een uur trekken in ruim water tot een mooie bouillon. Daarbij kun je, naast de benodigde spliterwten, varieren wat je wil om een eigen recept te maken.

Hoe krijg je dikke erwtensoep?

Als de soep een uurtje geprutteld heeft merk je dat hij dikker gaat worden. Vind je de soep nu al te dik voeg dan nog wat bouillon of water toe. Is de soep echt veel te dun voeg dan een in stukjes gesneden aardappel toe en laat de soep nog even verder pruttelen.

Hoeveel spliterwten op 1 liter water?

Altijd handig en lekker! Vul de pan met de gewenste hoeveelheid water. Houd ongeveer 2 liter aan per 500 gram spliterwten.

Welke spliterwten voor erwtensoep?

Toch kun je beter voor groene spliterwten kiezen als je een echte, ouderwets groene erwtensoep wilt bereiden. Er worden soms namelijk soorten aangeboden die echt geel zijn, en die na het koken ook in een gele soep resulteren.

You might be interested:  Readers ask: Ascal Kopen Zonder Recept?

Hoe lang moeten spliterwten in de snelkookpan?

Stap 2/ Giet 1,5 liter water in de snelkookpan en voeg het spek, laurier, groenten en spliterwten toe. Sluit het deksel van de pan en breng de soep op stand 2 (de hoogste druk) aan de kook. Draai het vuur zacht zodra de pan onder druk staat en laat 15 minuten koken.

Wat voor kruiden doe je in de erwtensoep?

Hoe erwtensoep kruiden?

 • peper en zout;
 • basilicum;
 • bonenkruid;
 • dragon;
 • tijm.

Wat ipv Varkenskrabbetjes?

Vroeger werden o.a. varkenskrabbetjes, varkenspoten en zelfs varkensoren voor de erwtensoep gebruikt, maar dat kom je bijna nergens meer tegen. En bovendien kost het best veel werk om het vlees hier vanaf te plukken. Makkelijker is om gewoon karbonades en hamlappen of hamschijf te gebruiken.

Wat eten we bij de erwtensoep?

Serveer sneetjes roggebrood belegd met katenspek of Zeeuws spek bij de erwtensoep.

Waarom aardappel in erwtensoep?

Sommige traditionele recepten voor snert geven naast spliterwten als enige groenten knolselderij en prei, andere wortel en ui. Naast wortel, knolselderij, prei en ui kan ook aardappel toegevoegd worden. Aardappels vallen tijdens langdurig koken uit elkaar en zorgen ervoor dat de soep sneller dik wordt.

Hoe maak je een soep dikker?

Als je soep te dun uitvalt, kan je ze dikker maken met aardappelzetmeel of maïzena of je kan er een gekookt aardappeltje tussen mixen. Is je soep te dik, doe er dan wat extra bouillon bij.

Waarom is erwtensoep De volgende dag dikker?

Zetmeel is de voornamelijkste (maar niet de enige) reden waarom je soep gebonden is en niet waterig. Dat komt omdat door het steeds blijven roeren en langer opwarmen, steeds meer zetmeel los komt uit de ingrediënten, en dat helpt de soep steeds dikker te maken.

You might be interested:  Question: Recept Gehaktballen In Jus?

Hoeveel water snert?

Ingrediënten

 1. 500 gr spliterwten.
 2. 1 prei.
 3. 2 liter water.
 4. 2 runderbouillonblokjes.
 5. 250 gr knolselderij.
 6. 1 winterpeen.
 7. 1 aardappel (250 gr )
 8. 1 rookworst (275 gr)

Wat kost een liter erwtensoep?

Soepen

Soep: Prijs per liter:
Erwtensoep Bruine bonensoep Kippensoep Groentensoep Tomatensoep Franse uiensoep Bospaddestoelensoep Franse mosterdsoep Toscaanse tomatensoep Lenteuisoep € 4,50 € 4,50 € 5,70 € 5,10 € 5,10 € 6,10 € 6,10 € 6,10 € 6,10 € 5,25

Hoeveel liter erwtensoep per persoon?

Erwtensoep is ideaal om in te vriezen en daarom maak ik altijd heel veel (oh, dat doe ik eigenlijk altijd). Vandaag (of eigenlijk gisteren) begon ik met het maken van 10 liter en in principe zou dat voldoende zijn voor 20 personen (want een normale portie is zo’n 500 milliliter per persoon ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post