Question: Recept Broodje Pulled Pork?

0 Comments

Wat voor brood bij Pulled Pork?

Rooster kleine ciabatta’s (of brood naar keuze) in de oven van 180° tot ze warm en zacht-krokant zijn. Snij de broodjes overlangs in twee, lepel er een flinke schep van de ‘coleslaw’ op, gevolgd door een portie kruidig ‘ pulled pork ‘.

Wat is pulled pork in het Nederlands?

Pulled pork betekent ook niks meer en minder dan uit elkaar getrokken varkensvlees. Het lijkt daarmee op draadjesvlees (rund) in Nederland. Maar Pulled pork is vaak zoetig dankzij de speciale marinades (rubs), die door de langzame garing diep in het vlees zijn doorgedrongen.

Welk deel varken Pulled Pork?

Om BBQ pulled pork te maken, gebruik je het vlees van de nek van het varken, ook wel procureur. Voor 5 personen heb je een kilo varkensvlees nodig.

Welke temperatuur Pulled Pork?

Je pulled pork is goed wanneer het al bijna uit elkaar valt als je het op wilt tillen of als het echt boterzacht aanvoelt als je een satéprikker in het vlees steekt. Dat kan al bij een kerntemperatuur van 88 graden zijn, maar kan net zo goed pas het geval zijn bij een temperatuur van 94 graden.

You might be interested:  Rode Bieten Recept Warm?

Hoeveel kilo Pulled Pork per persoon?

Ga uit van 150 gram per persoon als u van een uitgebreide barbecue houdt met meer vlees, vis en groenten. Kies ervoor om 200 gram varkensschouder per persoon te kopen als pulled pork het belangrijkste onderdeel van de barbecue is.

Hoe maak je pulled pork op kamado?

Leg 1 tot 2 chunks in de kolen en start met roken van Boston Butt tot een kerntemperatuur van 60 graden. Lak nu de Boston Butt af met de BBQ saus. Vanaf nu lak je af en toe de Butt in met de BBQ saus. Is je BBQ saus te dik, leng deze dan aan met een beetje water.

Wat is een Varkensprocureur?

Procureur is het ontbeende vlees van een hals- en schouderkarbonade. Het is donkerroze, doorregen met vet en geschikt als braadstuk of als rollade.

Wat is pulled pork eigenlijk?

Pulled pork is varkensvlees dat gedurende een langere tijd bij een lage temperatuur wordt gebraden. Taai vlees wordt met deze bereidingswijze mals. Omdat de spiervezels als het vlees gaar is gemakkelijk uit elkaar kunnen worden getrokken wordt het ‘ pulled pork ‘ genoemd.

Wat voor vlees is Spiering?

De spieringkotelet komt uit het nekstuk van het varken en bevat laagjes vet tussen de spierbundels. Door het vet wordt het vlees lekker sappig. Spiering koop je doorgaans als bak-, braad- of stoofvlees.

Welk vlees geschikt voor Pulled Pork?

Het meest gebruikte vlees komt van de nek, schouder en schouderblad. In Amerika verdelen ze dit vlees in Boston Butt (is nek en bovenkant schouder) en de Picnic (is schouder richting poot).

You might be interested:  Readers ask: Kip Kerrie Broodje Recept?

Hoeveel vlees op Broodje Pulled Pork?

Ga even uit van een varkensprocureur van gemiddeld gewicht, ongeveer 2,5 kilo. Daar hou je daar aan het einde zo’n 1,9 kilo pulled pork van over. Op een broodje gaat ongeveer 100 tot 125 gram.

Hoe lang kun je Pulled Pork bewaren?

Als er pulled pork over is Pulled pork,dus het bereide varkensvlees, kan je 3 tot 4 dagen bewaren in de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer, of tot 10 maanden in een diepvriezer.

Hoe lang duurt de Stall?

De truc is om de varkensschouder op lage temperatuur te garen. Dat wil zeggen dat je maximaal 120 graden Celsius mag meten onder de deksel. Het duurt dan ongeveer 2 uur per kilo gewicht, maar let op, het kan langer duren! Het vlees moet een kerntemperatuur bereiken van 90 graden.

Hoeveel graden procureur?

Sluit de BBQ met de deksel en gaar de procureur rollade langzaam tot een kerntemperatuur van ongeveer 64 graden. Met dit met een kernthermometer die je af en toe in het vlees steekt, of met een kernthermometer met een probe aan een draad, die je continu in het vlees kunt laten zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post