Question: Metacam Hond Kopen Zonder Recept?

0 Comments

Wat kost metacam voor de hond?

Alternatief: Melosus voor honden.

Productnaam Prijs
Metacam hond 1,5 mg/ml 10 ml € 21,22
Metacam hond 1,5 mg/ml 32 ml € 29,51
Metacam hond 1,5 mg/ml 100 ml € 46,06
Metacam hond 1,5 mg/ml 180 ml € 76,80

Wat is metacam voor honden?

Bij honden wordt Metacam gebruikt voor het verminderen van postoperatieve pijn en ontsteking na orthopedische chirurgie (bijv. een botbreukoperatie) en wekedelenchirurgie. Het wordt bij honden ook gebruikt voor het verminderen van ontsteking en pijn bij zowel acute als chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Hoeveel metacam mag een hond?

Dosering De aanvangsbehandeling is een éénmalige dosis van 0,2 mg meloxicam per kg lichaamsgewicht op de eerste dag. De dagelijkse behandeling dient, met een interval van 24 uur, te worden voortgezet met een orale onderhoudsdosis van 0,1 mg meloxicam per kg lichaamsgewicht, éénmaal per dag.

Wat kost metacam voor katten?

Productnaam Prijs
Metacam kat 0,5 mg/ml 3 ml € 18,87
Metacam kat 0,5 mg/ml 15 ml € 23,59
Metacam kat 0,5 mg/ml 30 ml € 35,41
You might be interested:  Readers ask: Recept Met Baking Soda?

Hoe snel werkt metacam bij honden?

De therapie kan ook worden gestart met Metacam 5 mg/ml oplossing voor injectie. Een klinisch effect wordt meestal binnen 3-4 dagen waargenomen. De behandeling dient te worden gestaakt wanneer er na uiterlijk 10 dagen geen klinische verbetering optreedt.

Wat kost Novacam hond?

Productnaam Prijs
Novacam hond 1,5 mg/ml 10 ml € 20,05
Novacam hond 1,5 mg/ml 25 ml € 21,22
Novacam hond 1,5 mg/ml 50 ml € 28,32
Novacam hond 1,5 mg/ml 125 ml € 48,42

Is metacam een pijnstiller?

Zowel in smakelijke tabletvorm, als ook als vloeistof zijn er 2 soorten pijnstillers voor de hond: NSAID’s gebaseerd op Meloxicam als werkzame stof. Voorbeelden hiervan zijn de merknamen Metacam, Novacam, en Inflacam. Deze kunnen ook voor de kat worden voorgeschreven.

Wat is Novacam hond?

DIERGENEESMIDDEL UDA Novacam 1,5 mg/ml orale suspensie voor de hond. Verlichting van ontsteking en pijn in zowel acute als chronische aandoe- ningen van het bewegingsapparaat. Niet gebruiken bij drachtige of melkgevende dieren.

Wat mag een hond hebben tegen de pijn?

Er zijn verschillende pijnstillers voor je hond verkrijgbaar. Je kunt daarbij denken aan ontstekingsremmers bij algemene pijn, pijn bij artrose, of pijn tijdens en na een operatie. Er zijn in de reguliere diergeneeskunde twee groepen pijnstillers voor de hond: Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs (NSAID’s) en opiaten.

Hoeveel metacam voor cavia?

De aanvangsbehandeling is een éénmalige orale dosis van 0,1 mg meloxicam per kg lichaamsgewicht op de eerste dag. De behandeling dient (met een interval van 24 uur) te worden voortgezet met een orale onderhoudsdosis van 0,05 mg meloxicam per kg lichaamsgewicht éénmaal daags.

You might be interested:  Witte Chocolade Ganache Recept?

Hoeveel dagen metacam?

Dosering Orale suspensie, dosering van 0,6 mg per kg lichaamsgewicht, éénmaal per dag, tot maximaal 14 dagen. Wijze van gebruik en toedieningsweg Goed schudden voor gebruik. Dient te worden toegediend gemengd met een kleine hoeveelheid voer, vóór het voeren, of direct in de mond.

Hoeveel metacam voor konijn?

Geef het konijn een pijnstillend en ontstekingsremmend middel: wij gebruiken meloxicam in een dosering van 0,5 tot 1 mg/kg per dag.

Wat kun je een kat geven tegen de pijn?

geef alleen de pijnstillers die zijn voorgeschreven door de dierenarts. Als uw kat pijn heeft, kan het verleidelijk zijn een eigen pijnstiller, zoals een paracetamol of aspirine, te geven in de hoop dat het voor wat verlichting zal zorgen.

Wat kost metacam paard?

Productnaam Prijs
Metacam paard 15 mg/ml 100 ml (URA) € 53,16
Metacam paard 15 mg/ml 250 ml (URA) € 82,72

Wat te doen bij blaasontsteking kat?

De behandeling Een idiopathische blaasontsteking gaat vaak binnen 5-10 dagen vanzelf over. De dierenarts kan wel ontstekingsremmers geven om de klachten en pijn bij uw kat te verlichten. Een blaasontsteking is voor katten namelijk net zo vervelend als voor mensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post