Question: Echte Surinaamse Pom Recept?

0 Comments

Wat zit er in een broodje pom?

Het basisingrediënt is afkomstig van de wortelknollen van de tayer (Xanthosoma sagittifolium) die in heel Zuid-Amerika groeit, ook in het binnenland van Suriname. In de volksmond noemt men deze tayer pongtaya of pomtayer en het daaruit bereide gerecht noemt men pom.

Hoe smaakt POM?

Witte tayer heeft een milde smaak, net als aardappel. Dit kun je met witte tayer: In het Surinaamse gerecht Pom met kip en sinaasappel. Met gekaramelliseerde witlof en balsamico azijn.

Wat drink je bij POM?

Wat overblijft, is morgen nog lekkerder!” Wat drinken we erbij? Parbo, een Surinaams biertje, of een alcoholvrij gemberbiertje. Of dawet, een mierzoet roze kokosdrankje.

Kun je POM invriezen?

Je kunt pom, eenmaal afgebakken, prima invriezen en afgedekt met aluminiumfolie weer opwarmen in de oven. Ik heb in dit recept geen zoutvlees gebruikt, omdat ik daar geen liefhebber van ben. Je kunt het natuurlijk wel gewoon toevoegen aan dit recept.

Waar komt broodje pom vandaan?

Pom is een ovengerecht met kip, citrussap en groenten en heeft als basis de subtropische knol pomtajer, die in Suriname volop in het wild groeit.

You might be interested:  Question: Brood Bakken Met Bakpoeder Recept?

Wat is moksi Meti speciaal?

Moksi meti is een geliefd Surinaams-Chinees vleesgerecht – zowel in het land zelf als ook in Nederland. Het betekent letterlijk gemengd ( moksi ) vlees ( meti ) en bestaat uit geroosterde kip, twee soorten geroosterd varkensvlees en/of worst (fachong). Moksi meti wordt meestal geserveerd met noedels of rijst.

Is tayer groente?

Tayer is een van de meest gegeten Surinaamse groentes. Pom is namelijk verkort van pomtayer, en is een ovenschotel op basis van de wortelknol van de tayer. Naast de wortelknol van deze plant zijn ook de bladeren te eten. Deze kan je op dezelfde manier behandelen als spinazie.

Wat is een POM?

Pom kan verwijzen naar: Polyoxymethyleen, een thermoplastische kunststof ( POM, Polyoxymethyleen Acetaal Polymeer of Polyacetaal) Pom (gerecht), gerecht uit de Surinaamse keuken. POM, afkorting van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij.

Wat is Tjauw min?

Tjauw min is een Surinaams-Chinees bijgerecht bestaande uit dunne tarwenoedels, geroerbakt met een mix van Chinese en Surinaamse smaakmakers en groente.

Welke wijn pompoen?

Pompoen is een groente die zoet smaakt. In eerste instantie past er altijd een goede frisse en droge witte wijn met milde zuren bij gerechten met pompoen. Denk bijvoorbeeld aan een wijn van de chardonnay of de riesling. Maar ook rode wijn, zoals een stevige Italiaanse wijn of Spaanse wijn past goed bij pompoen.

Welke wijn bij Surinaams eten?

De keuken van Suriname maakt veel gebruik van kip en zeevruchten. Deze lenen zich bij uitstek om te combineren met een witte wijn. Dat kan gewoon een Franse Chardonney zijn natuurlijk, die koop je bij de supermarkt of bij de slijterij. Een heerlijke koele rosé is ook een prima optie.

You might be interested:  Quick Answer: Fucidin Creme Zonder Recept?

Hoe gezond is is POM?

In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit. 1 portie (350 gram) pom, ovenschotel met pomtajer bevat:

Energie 416 kcal
– waarvan suikers 5,2 g
Vezels 8,4 g
Eiwit 29,4 g
Zout 2,15 g

Hoe lang POM bewaren?

Wanneer je een pompoen hebt gekocht om deze binnenkort te gaan eten, kun je deze het beste bewaren in de koelkast. Op een koele plek is de pompoen ongeveer twee maanden houdbaar. Gelukkig kun je je bij Jumbo eindeloos laten inspireren om de lekkerste recepten met pompoen te maken.

Is POM koolhydraatarm?

Het hoofdingrediënt van Pom is Tayer (in dit geval de knol), voor zover ik het heb kunnen vinden valt deze binnen de grenzen van toegestane voeding volgens paleo. Het is niet per se een low carb ingrediënt, maar in combinatie met de rest van je dagmenu kan het volgens mij wel prima binnen een low carb leefstijl vallen.

Hoe lang ovenschotel bewaren in koelkast?

Zorg ervoor dat de bereiding goed is afgekoeld en behoorlijk is afgedekt voor je hem in de koelkast zet. Zo kan je de schotel zeker 3 tot 4 dagen bewaren. Een visbereiding is natuurlijk wat gevoeliger dan een bereiding met vlees. Dus daar zou ik wel een beetje mee opletten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post