Often asked: Yasmin Pil Kopen Zonder Recept?

0 Comments

Kan je de pil zonder recept bij de apotheek halen?

De pil wordt gemaakt in veel verschillende sterktes. Daarom is de pil alleen verkrijgbaar met een recept. Het eerste recept voor de pil krijg je bij je huisarts of bij het Sense-spreekuur bij jou in de buurt. Herhaalrecepten kun je gewoon via de apotheek krijgen.

Hoe duur is de Yasmin pil?

Wat kost de anticonceptiepil Yasmin? – 24,64 euro voor 1 doosje à 63 stuks voor 9 weken (12 weken met stopweek). – 101,40 euro voor 45 weken zonder stopweek (60 weken met stopweek).

Waar kan ik de pil krijgen?

Waar kan ik de pil kopen? De pil is alleen verkrijgbaar bij de apotheek, op doktersvoorschrift. Ga langs bij je huisarts of gynaecoloog.

Kan je de pil halen bij de apotheek?

Met het recept van de huisarts kunt u de pil bij de apotheek halen. U kunt na een paar maanden met uw huisarts bespreken of de pil u bevalt en of u last hebt van bijwerkingen. Inwendig onderzoek is niet nodig.

You might be interested:  FAQ: Recept Rijst Kip Kerrie?

Kun je de pil bij de drogist kopen?

Nu is de pil alleen verkrijgbaar op recept van de huisarts bij de apotheek. Borst verwacht een prijsdrukkend effect, omdat een vrijere distributie leidt tot meer concurrentie. Bovendien vervalt de twee gulden, die de apothekers per recept in rekening brengen.

Hoe vraag je het best aan je huisarts als je de pil kan krijgen?

Om te beginnen met de anticonceptiepil neem je contact op met je huisarts. Aan de hand van een aantal vragen stelt jouw huisarts vast welke soort pil het beste bij jou en je situatie past. Je arts schrijft vervolgens een recept uit waarmee je de anticonceptiepil bij de apotheek op kunt halen.

Is de Yasmin pil betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van Yasmin Deze anticonceptiepil is een betrouwbare vorm van anticonceptie, op voorwaarde dat je de pil op de juiste manier inneemt. Om de kans op vergeten zo klein mogelijk te maken, helpt het om een vast moment te kiezen waarop je de pil slikt. Bijvoorbeeld direct na het tandenpoetsen.

Hoe betrouwbaar is de Yasmin pil?

Zowel onderzoek als praktijkervaring leert dat Yasmin een betrouwbare anticonceptiemethode is, op voorwaarde dat je de pil op de juiste manier inneemt. Alle hormonale anticonceptiemiddelen zijn betrouwbaar.

Is de Yasmin pil gevaarlijk?

De Yasmin – pil, heeft net als de Diane- pil, een gunstig effect op acné. Deze pil zou ook helpen om gewicht te verliezen, maar dat blijkt een fabeltje. Andere bijwerkingen: hoofdpijn, vocht vasthouden, stemmingswisselingen, vermoeidheid en depressiviteit.

Hoe werkt de pil in je lichaam?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%.

You might be interested:  Question: Kip Roken In Rookoven Recept?

Kun je buikpijn krijgen van de pil?

Onder vaak voorkomende bijwerkingen staan daarnaast onder meer depressieve stemming en stemmingsveranderingen. Ook hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn, pijn in de borsten en gewichtstoename worden vaak genoemd. Dit alles komt voor bij 1 tot 10 procent van de gebruiksters.

Hoe moet je de pil gebruiken?

Je neemt de pil in met water. Je slikt de pil elke dag op ongeveer dezelfde tijd. Bijvoorbeeld ‘s avonds voordat je gaat slapen. TIP: Leg je pilstrip neer op een plek waar je hem niet vergeet.

Is het erg als je 1 keer de pil vergeet?

Neem de vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in. Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af. Je bent dan tegen zwangerschap beschermd. Extra maatregelen, zoals de morning-afterpil of een condoom zijn niet nodig.

Hoe haal je recept op bij apotheek?

De huisarts kan met de informatie uit je dossier bekijken of het veilig is om het recept te herhalen. Als de huisarts je verzoek goedkeurt, stuurt hij/zij het recept naar de apotheek, zodat je het medicijn daar kunt ophalen.

Wat is er slecht aan de pil?

Sommige vrouwen die de pil nemen, hebben meer risico op borstkanker, maar dat is niet helemaal zeker. Je hebt meer kans op trombose en hart- en vaatziekten als je anticonceptie gebruikt met hormonen. Dit risico wordt groter als je 35 jaar of ouder bent of rookt. De kans is nog steeds erg klein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post