Often asked: Apotheek Recept Ophalen Voor Iemand Anders?

0 Comments

Kan iemand anders apotheek?

Bent u zelf niet in de gelegenheid om uw medicijnen of gegevens op te halen bij uw apotheek? Dan kunt u iemand anders machtigen om dat voor u te doen. Vanwege strenger wordende privacyregels zijn wij genoodzaakt om uw toestemming hiervoor vast te leggen. U kunt u ook kiezen om gebruik te maken van een afhaalautomaat*.

Kan ik de pil halen voor mijn vriendin?

ANTWOORD. Ja, dat mag. U kunt zelf bepalen of u een ander (bijvoorbeeld uw partner of een kennis) uw geneesmiddelen bij de apotheek laat afhalen.

Hoe lang blijven medicijnen liggen bij apotheek?

Buiten openingstijden van de apotheek kunt u de medicijnautomaat alleen van buitenaf bedienen. Hoe lang blijven mijn medicijnen in de medicijnautomaat liggen? Nadat u een bericht per e-mail hebt ontvangen, kunt u uw medicijnen afhalen. U heeft hiervoor 3 dagen de tijd.

Hoe lang blijft recept bij apotheek liggen?

Beide wetten sluiten voor het bewaren van recepten aan bij de termijn die de WGBO stelt voor medische dossiers: 20 jaar. Volgens de regeling Geneesmiddelenwet moeten recepten in de apotheek worden bewaard, maar er staat niet expliciet dat het recept op papier moet worden bewaard.

You might be interested:  Fucidin Zalf Kopen Zonder Recept?

Kan iemand anders mijn medicijnen ophalen?

Als u toestemming geeft, mag iemand anders uw medicijnen ophalen. U mag die toestemming mondeling geven, maar de apotheek kan u ook vragen hiervoor een formulier in te vullen.

Kan je medicijnen bij een andere apotheek halen?

Ben ik verplicht mijn geneesmiddelen altijd bij dezelfde apotheek te halen? Nee, in Nederland kunt u zelf kiezen bij welke apotheek u uw geneesmiddelen haalt. Dat kan dus een andere apotheek zijn dan waar uw gegevens (al) bekend zijn.

Hoe vraag je het best aan je huisarts als je de pil kan krijgen?

Om te beginnen met de anticonceptiepil neem je contact op met je huisarts. Aan de hand van een aantal vragen stelt jouw huisarts vast welke soort pil het beste bij jou en je situatie past. Je arts schrijft vervolgens een recept uit waarmee je de anticonceptiepil bij de apotheek op kunt halen.

Kan je zelf de pil halen?

Je kan de pil, het spiraaltje gratis halen bij je apotheker. Andere vormen van anticonceptie kan je verkrijgen met korting, je hebt wel een voorschrift van je dokter nodig.

Kan gynaecoloog pil voorschrijven?

De pil is alleen verkrijgbaar bij de apotheek, op doktersvoorschrift. Ga langs bij je huisarts of gynaecoloog. Die bekijkt met jou of de pil het beste anticonceptiemiddel is voor jou. De dokter kan je een specifieke soort pil voorschrijven.

Hoe snel recept bij apotheek?

Indien u gebruik maakt van de Herhaalservice ontvangt u de medicijnen meestal een week voordat uw medicijnen op zijn. Mocht u geen gebruik maken van de Herhaalservice dan kunt u zelf een recept aanvragen bij uw arts. U kunt altijd contact opnemen met uw eigen apotheek voor meer informatie.

You might be interested:  FAQ: Recept Met Bruine Bonen?

Hoe lang is een doktersrecept geldig?

Uw apotheek mag alleen medicatie leveren indien u over een geldig herhaalrecept beschikt. Indien u niet weet of u over een geldig herhaalrecept beschikt, kunt u contact opnemen met uw huisarts. U kunt dan ook informeren naar een herhaalrecept met een langere geldigheidsduur van bijvoorbeeld een jaar (jaarrecept).

Hoe werkt automaat bij apotheek?

Zo werkt het:

  • U vraagt uw herhaalrecept aan via de gebruikelijke weg.
  • U kiest voor de optie: “ Ik haal mijn medicijnen af bij de afhaal automaat ”.
  • Als het recept in de apotheek klaargemaakt is, krijgt u een e-mail of sms bericht met een afhaalcode op uw mobiele telefoon.
  • Met deze code gaat u naar de afhaalautomaat.

Kan ik mijn recept bij elke apotheek ophalen?

Op basis van een geldig recept kunt u in iedere apotheek uw geneesmiddelen verkrijgen. U hoeft daarvoor niet bij een apotheek te zijn ingeschreven.

Hoe lang moeten recepten worden bewaard?

Recepten, plus aanverwante documenten, moeten voor 20 jaar bewaard worden. Zodat gedurende een voldoende lange periode informatie over de behandeling van de patiënt beschikbaar is en opgevraagd kan worden door de patiënt en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Hoe laat recept ophalen?

Tot hoe laat kan ik mijn recept /verwijsbrief bij de praktijk ophalen? Tussen 8.30-17.00 uur kunt u hiervoor terecht bij de balie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post