Mojito Recept 1 Liter?

0 Comments

Hoeveel alcohol zit er in een mojito?

De suiker, limoensap, munt en bruisend water in de drank kan de smaak van de rum verhullen, of het op zijn minst minder opvallend maken. Zoals bij elk drankje kan het alcoholgehalte in een mojito variëren, maar ligt het meestal tussen 10 en 15 procent van het drankvolume.

Wat is Mojito in het Nederlands?

De mojito is een cocktail met rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt met veel ijs. Deze vindt, net als de meeste op rum gebaseerde cocktails, zijn oorsprong op Cuba. De mojito was van origine bedoeld als medicijn. Tegenwoordig is de mojito in het uitgaansleven vooral populair om zijn verfrissende smaak.

Waar smaakt Bacardi Mojito naar?

Bacardi Mojito is een witte rum met de frisse smaak van limon en mint. Deze mojito is ready to serve waardoor u bij iedere party in een handomdraai de perfecte mojito kunt serveren. Serveer hem door wat ijsblokjes in uw mojito glas te doen en voeg wat extra limoen of munt toe voor een nog intensere smaakbeleving.

You might be interested:  Question: Fish And Chips Recept Jamie Oliver?

Hoe maak je een lekkere cocktail?

Vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes. De grootte van het glas bepaald hoe sterk de cocktail wordt. Voeg de rum, gin, wodka, tequila, cointreau of triple sec en het limoensap toe. Vul het glas aan met cola, totdat je jouw voorkeur sterkte drank hebt.

Wat voor smaak is Mojito?

Een aromatische witte rum met de unieke smaken van amandel en vanille. Voor liefhebbers van meer zachte rum vormt dit de ideale basis voor een Mojito.

Hoeveel procent alcohol zit er in Bacardi Mojito?

Deze Bacardí Mojito is een kant en klare, perfecte mix van de populaire Bacardí Mojito cocktail. Hij is gemaakt op basis van Bacardí Carta Blanca, limoen, suiker en munt. Schenk ‘m uit in een glas met veel ijs. Alcoholpercentage: 14.9% Vol.

Wat kost een mojito?

Voor een Mojito wordt gemiddeld € 8,35 gerekend en daarmee zit de populaire cocktail in de middenmoot van dit prijzenlijstje. De Cosmopolitan is net iets goedkoper: € 8,29.

Wat is Virgin Mojito?

Vandaag een alcoholvrije cocktail: de Virgin Mojito! Wat gaat erin?

 1. Een grote scheut Sprite/7 up of bruiswater.
 2. Handje muntblaadjes.
 3. 1/2 limoen in partjes.
 4. 2 eetlepels rietsuiker.
 5. Heel veel ijsklontjes.

Wat is Muddlen?

Sommige cocktails worden gestirred in een mixing glas: een groot glas met een lip of schenktuit. Muddler/ muddlen: met de gepunte onderkant van deze vijzel-look-a-like kun je kruiden en fruit malen om de lekkerste smaak aan je cocktail te geven. Je schenkt de cocktail een paar keer over in een andere shaker.

You might be interested:  Often asked: Recept Ijs Zonder Ijsmachine?

Welke cocktails kan je maken met Bacardi?

Klassieke cocktails, de Mojito en Piña Colada

 • Een cocktailglas.
 • Eén deel Bacardi Limon.
 • Muntblaadjes.
 • Citroen- en limoenschijfjes.
 • Bruisend water.

Wat zit er in Bacardi Mojito?

BACARDÍ Mojito Ready To Serve is een premium product dat de consument in staat stelt om in een handomdraai een kwalitatieve Mojito cocktail te serveren. De basis van dit product bestaat uit BACARDÍ Superior Rum, aangevuld met munt, limoen en suiker.

Welke frisdrank in Mojito?

De Original BACARDÍ MOJITO

 • 50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum.
 • 4 limoenpartjes.
 • 12 verse muntblaadjes.
 • 2 theelepels extra fijne suiker.
 • 25 ml sodawater / club soda.
 • Een takje verse munt.

Welke drank heb je nodig voor cocktail?

In een cocktail gebruik je een sterke drank, zoals wodka, gin, whisky, rum of tequila. Die vul je aan met bijvoorbeeld likeur, siroop, frisdrank, mousserende wijn of vruchtensap. Vaak worden door bartenders ‘bitters’ gebruikt om de cocktail verder op smaak te brengen.

Wat zijn de basisingrediënten van een cocktail?

Een cocktail is een mengsel van minimaal drie ingrediënten, waarvan er twee drinkbaar moeten zijn en één alcohol moet bevatten. Zo bezien is een bloody mary, bestaande uit wodka, tomatensap, worcestersaus, Tabasco en specerijen dus een cocktail.

Welke drank voor cocktail?

Wodka. De een is er dol op, de ander gruwelt er van. Puur vaak lekker sterk, maar ook perfect in cocktails. Deze dranken zijn absolute musthaves in je barcart

 • Gin, voor bijvoorbeeld een gin-tonic.
 • Rum (lichte), voor mojito’s en daiquiri’s, of natuurlijk met cola.
 • Rum (donkere), voor zwaardere (en soms warme!) drankjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post