FAQ: Pil Kopen Zonder Recept?

0 Comments

Kun je de pil zonder voorschrift krijgen?

De pil is enkel op doktersvoorschrift verkrijgbaar.

Waar kan ik de pil kopen?

De pil is alleen verkrijgbaar bij de apotheek, op doktersvoorschrift. Ga langs bij je huisarts of gynaecoloog. Die bekijkt met jou of de pil het beste anticonceptiemiddel is voor jou. De dokter kan je een specifieke soort pil voorschrijven.

Kan ik de pil online kopen?

Pilonline.nl | De goedkoopste anticonceptiepil van Nederland | Bestel de Pil online.

Wat moet ik doen als ik aan de pil wil?

Om te beginnen met de anticonceptiepil neem je contact op met je huisarts. Aan de hand van een aantal vragen stelt jouw huisarts vast welke soort pil het beste bij jou en je situatie past. Je arts schrijft vervolgens een recept uit waarmee je de anticonceptiepil bij de apotheek op kunt halen.

You might be interested:  Often asked: Antibiotica Zalf Zonder Recept?

Kan je de pil halen bij de apotheek?

Met het recept van de huisarts kunt u de pil bij de apotheek halen. U kunt na een paar maanden met uw huisarts bespreken of de pil u bevalt en of u last hebt van bijwerkingen. Inwendig onderzoek is niet nodig.

Kun je de pil bij de drogist kopen?

Nu is de pil alleen verkrijgbaar op recept van de huisarts bij de apotheek. Borst verwacht een prijsdrukkend effect, omdat een vrijere distributie leidt tot meer concurrentie. Bovendien vervalt de twee gulden, die de apothekers per recept in rekening brengen.

Kan je zomaar beginnen met het slikken van de pil?

Omdat je menstruatie ná het stoppen met de pil opnieuw (een beetje) ontregeld kan zijn, hoef je in dit geval niet te wachten tot de eerste dag van jouw menstruatie. Je kunt dus gewoon de huisarts bellen voor een recept om opnieuw te beginnen met de pil. Maak de hele pilstrip af en las een stopweek in.

Hoe werkt de pil in je lichaam?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%.

Heb je een eisprong bij de pil?

Elke maand komt er een nieuwe eicel in je baarmoeder. Dit gebeurt tijdens de eisprong. Bij een echte menstruatie ruimt je lichaam deze eicel op. Als je de pil op de juiste manier slikt, krijg je geen eisprong.

You might be interested:  FAQ: Zelf Druivensap Maken Recept?

Waar kan ik de morning afterpil kopen?

De morning – afterpil is te koop bij een apotheek of drogist. Je hebt geen recept van de huisarts nodig. Voor de Norlevo betaal je ongeveer 15 euro.

Wat zijn de kosten van de pil?

De kosten van de anticonceptiepil verschillen per merk, maar liggen grofweg tussen de 10 en 40 euro per jaar. Voor een aanvullende verzekering met dekking voor anticonceptie betaal je al snel 70 euro per jaar.

Wat kost de Yasmin pil?

Wat kost de anticonceptiepil Yasmin? – 24,64 euro voor 1 doosje à 63 stuks voor 9 weken (12 weken met stopweek). – 101,40 euro voor 45 weken zonder stopweek (60 weken met stopweek).

Wat als je je regels krijgt terwijl je de pil neemt?

Ook al slik je de pil door, kun je na een aantal maanden last krijgen van doorbraakbloedingen. Tóch bloed verliezen of ongesteld worden tijdens het doorslikken van de pil is helaas dus heel normaal. Je kunt er dan trouwens voor kiezen om alsnog een stopweek in te lassen.

Is het erg als je 1 keer de pil vergeet?

Neem de vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in. Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af. Je bent dan tegen zwangerschap beschermd. Extra maatregelen, zoals de morning-afterpil of een condoom zijn niet nodig.

Welke ongunstige bijverschijnselen kan het gebruik van de pil hebben?

gespannen borsten; een beetje bloedverlies tussen menstruaties door; vocht vasthouden; emotionele of sombere stemming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post