FAQ: Nizoral Shampoo Zonder Recept?

0 Comments

Is nizoral op voorschrift?

Nizoral is een geneesmiddel dat in België in fysieke en online apotheken verkrijgbaar is. Je kan de Nizoral shampoo en crème niet in het Kruidvat of een andere keten kopen. Geneesmiddelen mogen enkel in (online) apotheken verkocht worden. De ketoconazol crème of shampoo is wel verkrijgbaar zonder voorschrift.

Wat is Ketoconazol shampoo?

Ketoconazol doodt schimmel en gisten. Bij een jeukende uitslag op uw hoofdhuid (seborroïsch eczeem). De hoofdhuid wordt rood en er ontstaan gele, vettige schilfers. Was uw haar minimaal 2 keer per week met de shampoo.

Waar is ketoconazol goed voor?

Wat doet ketoconazol crème en waarbij gebruik ik het? Ketoconazol is een antischimmelmiddel. Artsen schrijven het voor bij schimmelinfecties van de huid, zoals voetschimmel, bij pityriasis versicolor en bij seborroïsch eczeem.

Waar te koop Ketoconazol?

Ketoconazol is verkrijgbaar onder de merknaam Nizoral of als merkloze Ketoconazol. Raadpleeg een arts of ketoconazol crème een geschikt middel is voor jouw klachten. Het middel is alleen op recept verkrijgbaar. Je kunt ketoconazol crème niet kopen in de winkel of bij de drogist.

You might be interested:  Often asked: Hydrochinon Kopen Zonder Recept?

Wat is nizoral creme?

Nizoral crème wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties van de huid. De kenmerken van een schimmelinfectie van de huid zijn schilfering, roodheid en soms jeuk en/of pijn.

Hoe gebruik je nizoral shampoo?

Was eerst uw haar met een normale shampoo en spoel het goed uit. Verdeel daarna 1 tot 2 theelepels ketoconazol shampoo over de natte hoofdhuid. Masseer dit voorzichtig in. Laat dit 3 tot 5 minuten intrekken en spoel het daarna met warm water uit.

Waar koop ik Ketoconazol shampoo?

Medische Ketoconazol shampoos zoals Nizoral, Aurobindo, Actavis en Mylan bevatten 2% Ketoconazol. Deze zijn enkel op doktersrecept in de apotheek te kopen.

Welke shampoo tegen Seborroïsch eczeem?

Hoofdroos kan een milde vorm van seborroïsch eczeem zijn. Als de plekken vooral op de behaarde huid zitten, schrijft uw arts meestal een shampoo voor die werkzaam is tegen gisten, zoals ketoconazol. Deze shampoo moet u 2 keer per week aanbrengen. Meestal is een kuur van 2 tot 4 weken nodig.

Wat zit er in Ketoconazol?

Welke stoffen zitten er in dit geneesmiddel? – De werkzame stoffen in dit geneesmiddel zijn Ketoconazol en Hydrocortisonacetaat.

Hoe snel werkt nizoral?

-Voor volledige genezing van seborrhoïsch eczeem, roos, en pityriasis versicolor, moet u dit middel enkele dagen tot weken achtereen gebruiken. Het kan soms vier weken duren vóórdat de verschijnselen zoals jeuk en schilfering helemaal verdwenen zijn.

Wat kost ketoconazol creme?

Kostenoverzicht miconazol (cutaan)

CLOTRIMAZOL
Gemiddelde prijs per 15 g
CANESTEN SKIN, CREME 10 mg /G € 3,68 € 0,00 vergoed € 0,25 bijbetalen Gemiddeld € 3,68 bijbetalen
KETOCONAZOL
Gemiddelde prijs per 15 g
You might be interested:  Readers ask: Medicijnen Kopen In Duitsland Zonder Recept?

20 

Waar is fucidin zalf voor?

Fusidinezuur doodt bacteriën (antibioticum). Bij infecties van de huid, zoals krentenbaard, ontstoken eczeem (jeukende uitslag) en eikelontsteking. Fusidinezuur werkt binnen een paar dagen. Smeer de crème of zalf dun.

Welke anti roos shampoo is het beste?

Volgens de Consumentenbond bestaat dé beste anti roos shampoo niet. Wel raden zij de Andrélon antiroos shampoo, de Head and Shoulders anti roos shampoo, de anti roos shampoo van Resdan forte, de Sanex anti roos shampoo en de Sebamed Antiroos shampoo aan.

Hoe lang is ketoconazol houdbaar?

Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de verpakking. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.

Wat is Seborroïsch eczeem?

Seborrhoïsch eczeem is een zeer veel voorkomende schilferende en licht jeukende huidaandoening. Deze vorm van eczeem wordt gekenmerkt door roodheid en schilfering, die vooral voorkomt in het gezicht en op het behaarde hoofd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post