FAQ: Klysma Apotheek Zonder Recept?

0 Comments

Is Microlax vrij verkrijgbaar?

Microlax is vrij verkrijgbaar en kan dus zonder voorschrift gekocht worden. Waar kun je microlax kopen? Dit product is verkrijgbaar in de lokale apotheek, maar bijvoorbeeld ook in het Kruidvat. Daarnaast kan je dit geneesmiddel ook gemakkelijk online bestellen bij Viata.

Waar kan ik Microlax kopen?

Microlax Oplossing Voor Rectaal Gebruik 4 EA | Etos.

Hoe moet je liggen bij een Microlax?

Hoe gebruik ik dit medicijn?

 1. Verwijder het dopje.
 2. Breng de tuit van het klysma voorzichtig in de anus (het poepgat).
 3. Knijp de tube zo veel mogelijk leeg en trek deze weer uit het poepgat.
 4. Er blijft altijd een beetje vloeistof achter in de verpakking.

Wat houd klysma in?

Een klysma (ook wel darmspoeling, klisteer of lavement) is het inbrengen van een vloeistof in de darmen via de anus (darmspoeling). Een klysma bestaat uit een slang die in de anus dient te worden ingebracht, met daaraan vast een (knijp)zak en/of een installatie die het inbrengen van de vloeistof controleert.

Wat doet een Microlax?

Zo werkt MICROLAX ® De werkzame stoffen natriumcitraat, dedecyl(sulfo-acetaat) en sorbitol zorgen ervoor dat het in de ontlasting gebonden water vrijkomt en de ontlasting zachter wordt. Binnen 5-20 minuten vindt gewoonlijk al een ‘planbare’ stoelgang plaats.

You might be interested:  Readers ask: Ritalin Kopen Online Zonder Recept?

Is Microlax een laxeermiddel?

MICROLAX is een laxeermiddel voor rectale toediening (via de anus). MICROLAX wordt gebruikt telkens als een lavement (klysma) vereist is om constipatie (verstopping) te behandelen en als voorbereiding voor X-stralenonderzoek of rectoscopie (inspectie van de binnenkant van het uiteinde van de darmen).

Welke laxeermiddel is goed?

Deze laxeermiddelen kunt u zonder recept kopen.

 • Als het niet goed lukt om voldoende vezels te eten, dan kunt u als aanvulling psylliumzaad of sterculiagom (poeder of korrels) innemen.
 • Als de extra natuurlijke vezels onvoldoende helpen, dan kunt u lactulose (stroop of zakjes poeder) of macrogol (zakjes poeder) gebruiken.

Hoe vaak mag je Microlax gebruiken?

Gebruik Microlax niet langer dan 14 dagen zonder hierover met uw arts te overleggen. Hoe wordt Microlax gedoseerd? Per keer wordt de inhoud van 1 klysma rectaal toegediend. Als regel treedt 5 tot 20 minuten na het toedienen van een klysma ontlasting op.

Hoe lang blijft Microlax werken?

Breng de tuit van het klysma voorzichtig in uw poepgat. Knijp de tube zo veel mogelijk leeg en trek deze terug uit uw poepgat, terwijl u de tube ingedrukt houdt. Anders loopt de vloeistof terug in de tube. Blijf daarna nog 5 tot 10 minuten liggen.

Wat te doen als een klysma niet helpt?

Als ook de klysma u niet helpt, kan de arts u ook andere medicijnen voorschrijven om de ontlasting toch op gang te helpen. Hoe voorkomt u obstipatie? Gelukkig kunt u ook zelf veel doen om verstopping van uw darmen te voorkomen.

Hoe moet ik Stesolid toedienen?

U geeft Stesolid rectaal (via de anus) met behulp van een rectiole. Een rectiole is een plastic tubetje. Door er in te knijpen kunt u vloeibare geneesmiddelen in de endeldarm spuiten. Let op: heeft de arts uw kind 2,5 mg Stesolid voorgeschreven, dan vindt u verderop hiervoor instructies.

You might be interested:  Question: Stoofperen Gieser Wildeman Recept?

Wat is een Microklysma?

WAT IS MICROLAX EN WAARVOOR WORDT MICROLAX GEBRUIKT? Microlax bevat onder andere sorbitol. Deze stof bevordert de stoelgang door een vochtaantrekkend effect. Dit heeft als gevolg dat de ontlasting minder hard wordt en de darmfunctie wordt bevorderd.

Hoe klysma geven?

Toediening van het klysma

 1. Verwijder eerst de beschermdop.
 2. Flacon rechtop houden.
 3. Breng nu de canule voorzichtig via de anus in de endeldarm.
 4. Knijp de flacon samen tot bijna de gehele inhoud verdwenen is.
 5. Canule ingeknepen terugtrekken.

Waarom krijgt iemand een Hoogopgaand klysma?

Er zijn twee veelvoorkomende indicaties voor het uitvoeren van een hoogopgaand klysma: een ileus ten gevolge van ontlasting. ter voorbereiding van een colonoscopie indien een zogenaamde wash out onmogelijk is.

Waarom geef je darmspoeling?

Darmspoelen (ookwel: irrigeren) is een manier om het lichaam te helpen bij het weghalen van ontlasting. Dit gebeurt door water in de darm te laten lopen. Hierdoor wordt er een reflex opgewekt en wordt de ontlasting afgevoerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post