FAQ: Chinese Kool Recept Wok?

0 Comments

Hoe bewaar je Chinese kool?

Bewaar deze groente in een open plastic zak in de groentelade. De Chinese kool kun je eventueel buiten de koelkast bewaren, maar is dan korter houdbaar. Een grote krop hoef je dus niet in één keer op te maken. Halveer de krop in de lengte en bewaar de rest in de koelkast.

Is Chinese kool een kool?

Chinese kool komt van oorsprong uit het noorden van China. Kenmerkend van Chinese kool is dat deze bladgroente de uitgesproken koolsmaak mist. De groente bestaat uit een lichtgekleurde, langwerpige krop die zo groot is als een stevige kropsla.

Is spitskool hetzelfde als Chinese kool?

Spitskool is familie van de witte kool. Zoals de naam al zegt is de vorm van ‘spits’, oftewel puntig. Net als Chinese kool en witte kool kun je met deze kool alle kanten op: van Westerse tot Oosterse gerechten en van rauw tot gebakken. De bereiding is net als die van witte kool en Chinese kool.

Hoe maak je Chinese kool schoon?

Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snijd hem in de lengte doormidden en verwijder het onderste gedeelte van de stronk. Was de kool en snijd hem in brede (voor koken) of smalle (voor roerbakken of salade) repen. Laat de kool voor gebruik in salade goed uitlekken.

You might be interested:  Spierverslappers Rugpijn Zonder Recept?

Hoe lang kun je kool bewaren?

Panklare (voorgesneden) witte kool bewaar je afgedekt met vershoudfolie een paar dagen in de koelkast. Verse witte kool kun je na blancheren (2-4 minuten) tot 12 maanden in de diepvries bewaren. Gare witte kool kun je 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries bewaren in een afgesloten bewaarbakje.

Hoe lang Chinese kool stomen?

Stomen en koken Deze groente kook je in 7-9 minuten gaar. Je kan Chinese kool ook eerst blancheren om ze vervolgens als pakketje te stomen, bijvoorbeeld in een stoommandje.

Hoe heet de Chinese kool?

Chinese kool (Brassica rapa var. pekinensis synoniemen: Brassica pekinensis, Brassica campestris) is een plant die behoort tot de kruisbloemenfamilie (Cruciferae of Brassicaceae). Het is een snel groeiende kool, die oorspronkelijk afkomstig is uit China.

Waar komt Kool vandaan?

De kool komt van nature voor in de kuststreken met kalkbodems van Zuid- en West-Europa. De wilde kool is een hoge tweejarige plant die in het eerste jaar een stevige rozet vormt van grote, dikke en vlezige bladeren.

Wat voor soorten kool zijn er?

Koken met kool: wat maak je klaar met deze 11 koolsoorten?

 • Boerenkool of krulkool. Deze koolsoort met grote, gekrulde bladeren en dikke nerven is bezig aan een opmars.
 • Rode kool. Een van de meest opvallend gekleurde groenten is rode kool.
 • Witte kool.
 • Bloemkool.
 • Broccoli.
 • Bimi of broccolini.
 • Romanesco.
 • Groene kool of savooikool.

Is andijvie een kool?

Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig bladgewas dat nauw verwant is aan witlof (Cichorium intybus var. foliosum). Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden, apart of als stamppot. Het gele hart kan gebruikt worden in een salade.

You might be interested:  Beste Gin Tonic Recept?

Waar smaakt witte kool naar?

Witte kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren. Witte kool is heel smakelijk om te eten en makkelijk klaar te maken. Witte kool wordt ook gebruikt om zuurkool van te maken. Witte kool heeft een neutrale smaak.

Welke koolsoorten gezond?

Niet alleen zuurkool bevat veel vitamine C, ook alle kool- soorten staan er bol van. Boe- renkool, groenekool en rode- kool bevatten bijvoorbeeld nog meer vitamine C. Maar spruitjes spannen de kroon, met 150 mg vitamine C per 100 gram. Ter vergelijking: 1 sinaas appel van 150 gram bevat 75 mg.

Wat is blancheren van groente?

Het blancheren is het garen of voorgaren van groenten met optimaal behoud van smaak, structuur en kleur. Breng het water aan de kook en schep vervolgens de groente in de pan. Na het blancheren van groenten spoel je het af met koud stromend water.

Hoe moet je spitskool snijden?

Spitskool snijden

 1. Verwijder de kapotte of vieze bladeren.
 2. Halveer de kool in de lengte. Je snijdt de kool dus door de stronk naar beneden.
 3. Leg de halve kool met de platte kant naar beneden en halveer nogmaals.
 4. Verwijder de harde stronk, deze is niet lekker.
 5. Snijd de spitskool vervolgens in reepjes.

Kun je witte kool rauw invriezen?

Je kunt wittekool ook uitstekend invriezen, nadat je hem hebt versnipperd en twee minuten hebt geblancheerd. Bij sluitkolen gaat men na of er nog losse bladeren aanwezig zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post